Premierul Mihai Tudose a negat miercuri orice disputa cu seful sau pe linie de partid, Liviu Dragnea, afirmand ca este optimist in ceea ce priveste programul de guvernare dar avertizand ca orice masura va fi aplicata doar in urma unor simulari care sa arate ca nu are efecte negative.

Mihai TudoseFoto: Agerpres

"Am citit si eu stirea (...) O sa ne certam ca sa ne validam stirea. Nu am apucat sa ne certam inca", a spus Tudose, la intrebarile ziaristilor.

Acesta a precizat ca a discutat cu Dragnea marti, dupa receptia de la ambasada SUA, despre "cum sa asezam lucrurile pe linia de guvernare, fara niciun fel de cearta, imi pare rau ca va dezamagesc".

Intrebat daca este sceptic in ceea ce priveste programul de guvernare, Tudose a raspuns: "Nu sunt sceptic de loc, sunt optimist, e singura sansa a Romaniei sa iasa din zona in care e, sa ne dezvoltam".

In ceea ce priveste propunerile care au "creat emotie, suprataxa, anumite masuri fiscale", "am spus ca nu sunt de acord cu o implementare rapida, fara simulare".

"Daca simularile au ca rezultat ca nu se pot aplica nu vor intra in vigoare. Daca dau rezultate bune le vom aplica", a adaugat primul ministru, mentionand ca i-a cerut ministrului de Finante sa faca aceste simulari pentru a se vedea efectele respectivelor propuneri.