Sfantul Sinod al Bisericii ortodoxe Romane (BOR) i-a ales, pe 4 iulie, pe Preacuviosul Parinte Arhimandrit Damaschin Luchian ca Episcop-vicar pentru Arhiepiscopia Sucevei si Radautilor si pe Preasfintitul Parinte Episcop-vicar Emilian Lovisteanul ca Episcop-vicar pentru Arhiepiscopia Aradului, potrivit Biroului de presa al Patriarhiei Romane, scriebasilica.ro.

Sfantul Sinod l-a ales prin vot secret pe Preacuviosul Parinte Arhimandrit Damaschin Luchian ca Episcop-vicar pentru Arhiepiscopia Sucevei si Radautilor, cu 39 de voturi din 45 de voturi valid exprimate. Noul Episcop-vicar va purta titulatura Preasfintitul Parinte Damaschin Dorneanul.

De asemenea, Sfantul Sinod l-a ales prin vot secret pe Preasfintitul Parinte Episcop-vicar Emilian Lovisteanul ca Episcop-vicar pentru Arhiepiscopia Aradului cu 43 de voturi din 46 de voturi valid exprimate. Noul Episcop-vicar va purta titulatura Preasfintitul Parinte Emilian Crisanul.

In sedinta Sinodului Mitropolitan al Mitropoliei Moldovei si Bucovinei din 15 iunie 2017, pentru functia de episcop vicar in Arhiepiscopia Sucevei si radautilor au fost propusi Arhim. Damaschin (Ioan Daniel) Luchian de la Manastirea Sihastria Putnei si Arhim. Grichentie (Gheorghe) Natu de la Manastirea Sf. Ioan cel Nou de la Suceava.