Demersul ministrului Justitiei, Tudorel Toader, de a face o evaluare "de fond" a activitatii manageriale la DNA si Parchetul General este "corect, legal, necesar si oportun", a declarat, marti, presedintele Consiliului Superior al Magistraturii, Mariana Ghena.

La intrarea in sediul CSM, Mariana Ghena a fost intrebata de jurnalisti cum vede decizia lui Tudorel Toader de a cere Inspectiei Judiciare demararea unor controale la DNA si Parchetul General: "Demersul domnului ministru este unul corect, legal, necesar, oportun. Periodic se poate dispune un astfel de control. Nu stiu care a fost considerentul pentru care a ales acest moment, insa orice moment ales de ministrul Justitiei este justificat de anumite considerente de ordin managerial", a spus Mariana Ghena, citata de Agerpres.

Ea a fost intrebata si daca conflictul din DNA afecteaza imaginea justitiei, dupa ce Laura Kovesi a cerut revocarea procurorilor Doru Tulus si Mihaiela Moraru Iorga: "Din punctul meu de vedere nu este un conflict. Nu pot sa il calific ca atare nici ca este, nici ca nu este, la acest moment. Daca este de natura a afecta imaginea, statutul, independenta magistratului sau a sistemului judiciar nu pot eu sa va spun la acest moment. Vom analiza si acesta este strict atributul Plenului si a hotararii Plenului, la momentul oportun."

Mariana Ghena a fost intrebata si daca ea ar fi cerut unui subaltern sa treaca testul cu detectorul de minciuni: "Fiecare conducator, sub aspect managerial, trebuie sa exercite strict atributiile manageriale, indiferent cum se numeste: presedinte al Consiliului sau procuror general sau ministru al Justitiei. Ideea este ca la acest moment nu am fost pusa sub un astfel de situatie si daca as fi pusa sub o astfel de situatie m-as circumscrie strict regulilor procedurale si dispozitiilor legale", a raspuns presedintele CSM.