Procurorul general Augustin Lazar a declarat, marti dimineata, ca "nu este scandal in DNA, ci in jurul DNA", iar Directia Nationala Anticoruptie este "o structura de elita a Ministerului Public, in care UE a investit bani multi, care are un corp de elita". DNA "isi va clarifica in zilele imediat urmatoare toate problemele", mai spune Augustin Lazar. El considera ca "Scandalul (din jurul DNA - n.red.) este produs, nu dezinteresat, de anumite canale media care isi doresc oprirea luptei anticoruptie."

Augustin LazarFoto: AGERPRES

Procurorul general a afirmat ca nu a primit "nicio instiintare oficiala" privind evaluarea pe care ministrul Justitiei, Tudorel Toader, a anuntat-o ieri pentru activitatea manageriala de la DNA si la Parchetul General, dar a adaugat ca "ministrul Justitiei are dreptul sa ceara o asemenea verificare".

Augustin Lazar a mai spus ca "Nu ma tem de nimic, Ministerul Public este o institutie puternica, echilibrata, care isi face datoria in conformitate cu legea."

El le-a spus jurnalistilor ca "Sugerati dumneavoastra ca exista scandal in DNA. Scandalul este in jurul DNA. (...) Eu va asigur ca DNA este o structura de elita a Ministerului Public, in care UE a investit bani multi, cu un corp de elita. DNA isi va clarifica in zilele urmatoare toate problemele. Scandalul este produs, nu dezinteresat, de anumite canale media care isi doresc oprirea luptei anticoruptie. Faptul ca cineva a gresit nu inseamna in DNA tensiuni. Acel cineva va fi gasit si lucrurile se vor clarifica."