Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta Bucuresti-Ilfov a inregistrat in ultimele ore, de la instalarea codului portocaliu de ploi abundente, 81 de solicitari pentru scoaterea apei acumulate in locuinte si pe carosabil si pentru indepartarea copacilor cazuti.

Potrivit purtatorului de cuvant al ISU Bucuresti-Ilfov, Daniel Vasile, citat de News.ro, incepand de luni, de la ora 10.00, cand a fost instalat codul portocaliu de ploi abundente, atat in Bucuresti, cat si in judetul Ilfov, din cauza ploilor abundente si a rafalelor de vant, au fost inregistrate 81 de solicitari din cauza inundarii unor case sau a strazilor si pentru copaci cazuti.

Dintre cele 81 de solicitari, 64 au fost pentru locuinte sau strazi inundate, iar 17 au fost pentru indepartarea copacilor cazuti pe carosabil sau autoturisme.

"Avand in vedere ca avertizarea meteorologica este valabila pana astazi, ora 10:00, peste 500 de pompieri din cadrul ISU Bucuresti-Ilfov vor ramane in stare de alerta, fiind pregatiti pentru gestionarea eventualelor efecte produse de ploile abundente", a precizat Daniel Vasile.