Politistii din Arges fac, marti, peste treizeci de perchezitii domiciliare la locuintele unor persoane banuite de savarsirea infractiunii de proxenetism, fiind vizati 25 de suspecti. Acestia sunt banuiti ca incepand cu anul 2013 ar fi obligat peste patruzeci de tinere sa se prostitueze in state ale Uniunii Europene, obtinand din activitatea infractionala peste un milion de euro, potrivit news.ro.

Politistii din Arges efectueaza, marti, 32 de perchezitii domiciliare, pe raza judetului Arges si a municipiului Bucuresti pentru probarea activitatii infractionale a 25 de persoane banuite de comiterea infractiunii de proxenetism.

Suspectii sunt banuiti ca, in perioada 2013 - 2017, ar fi racolat peste 40 de tinere pe care le-ar fi determinat sa practice prostitutia in state ale Uniunii Europene.

"Pentru indeplinirea activitatii infractionale, cei vizati creau aparenta unei relatii intime cu victimele, carora le promiteau chiar si intemeierea unei familii, profitand ulterior de vulnerabilitatea emotionala a acestora pentru a le determina sa practice prostitutia", anunta Politia Romana.

Din activitatea infractionala, persoanele vizate ar fi obtinut peste un milion de euro.

Actiunea beneficiaza de suportul de specialitate al Directiei Operatiuni Speciale, al Centrului de Cooperare Politieneasca Internationala si al Unitatii Teritoriale de Analiza a Informatiilor din cadrul I.G.P.R.

La perchezitii participa luptatori din cadrul Serviciilor de Actiuni Speciale Arges, Dambovita si Valcea si din cadrul Serviciului pentru Interventii si Actiuni Speciale - I.G.P.R.