Premierul Mihai Tudose, la intalnirea cu ambasadorul SUA: Vom continua sa fim un partener de incredere al SUA, avem capacitatea de a crea un mediu atractiv pentru investitori
Discutiile au vizat necesitatea consolidarii relatiilor economice bilaterale, seful Executivului si ambasadorul SUA fiind de acord ca nivelul acestora nu reflecta inca stadiul exceptional al relatiilor politico-militare. Ambasadorul Hans Klemm a subliniat ca dupa ultima intalnire romano-americana la nivel inalt credibilitatea Romaniei la Casa Alba a crescut, fapt ce se va reflecta si in increderea investitorilor americani in economia romaneasca, se mai precizeaza in comunicat.
In acest context, premierul Mihai Tudose va avea, in luna octombrie, o intalnire cu potentiali investitori americani in Romania, pregatita de Guvernul Romaniei impreuna cu Ambasada SUA. "Romania ofera un mediu de afaceri prietenos. As vrea sa prezint investitorilor americani oportunitatile de afaceri din tara noastra si sa ii asigur ca in calitate de prim-ministru inteleg ca afacerile se dezvolta pe stabilitate si predictibilitate", a precizat Tudose.
Un punct important al discutiilor l-a reprezentat modul in care bugetul de 2% din PIB alocat Apararii va relansa colaborarea militara dintre Romania si SUA de pe noi baze.
"Cele doua decenii de Parteneriat Strategic intre Romania si SUA reprezinta o garantie a relatiei puternice dintre tarile noastre, relatie care trebuie continuata si consolidata. Sunt convins ca avem potentialul de dezvoltare a relatiei bilaterale. Totodata, va asigur ca vom continua sa fim un partener de incredere al SUA in aceasta parte a Europei si ca avem capacitatea de a crea un mediu atractiv pentru investitori", a mai spus premierul Tudose, potrivit comunicatului de presa.

VIDEO Autostrada A1 Sibiu - Pitești: Cum arată acum lucrările avansate de pe prima secțiune
INTERVIU Răsvan Radu, UniCredit: Au scăzut mult cererile de suspendare la plată a ratelor în ianuarie-februarie 2021 față de 2020
VIDEO REPORTAJ Libearty Sanctuary, cel mai mare sanctuar de urși bruni din Europa/ Care este populația reală de urși? Cât de mare ar trebui să fie ea?
Dan Amariei, la 20 de ani de la lansarea albumului Omul cu Șobolani – „Ne punem în cap”: „Existau niște locuri cu un farmec mișto, cum ar fi Lăptăria sau Motoarele, genul de locuri care nu cred că vor mai exista vreodată”
Fascinanta legătură dintre spionaj și tehnologie: de la datele stocate în ADN-ul uman, la falsul turn GSM din aeroport care-ți fură informațiile din telefon
zbierati ca "ce-a cautat Hans Klemm la palatul Victoria?, cine ne conduce de fapt?"
hai, dati drumul la circul nationalist de 2 bani jumate.
functioneze in amarata noastra Economie.Ne teleportati
rapid in anul 1950,rusnacilor>