Cateva zeci de persoane au participat, sambata, la un miting al organizatiei Noua Dreapta, de sustinere a familiei traditionale, organizat in Piata Avram Iancu din Cluj-Napoca, anunta Agerpres. Participantii au purtat bannere cu mesaje precum: 'Pentru familia traditionala', 'Clujul nu este Sodoma', 'Marsul Normalitatii pentru familia intemeiata pe casatoria dintre un barbat si o femeie'.

Ora 16:50:Tanara ridicata de jandarmi ar fi Oana Mardare, actrita la Reactor de creatie si experiment, un teatru independent din Cluj, scrie Clujulcultural.ro.

In timpul manifestatiei, o tanara care a participat in aceeasi zi la marsul 'Cluj Pride' al comunitatii LGBT si care ulterior a fost prezenta in Piata Avram Iancu a fost ridicata de catre jandarmi. Tanara, care purta un tricou alb cu mesajul 'spunedrept', a intrerupt discursurile celor care vorbeau la marsul Noii Drepte, spunand ca marsul LGBT nu a fost unul obscen. Peste 500 de persoane au participat, sambata, si la un mars al comunitatii LGBT, intitulat 'Cluj Pride', organizat la Cluj-Napoca.

Organizatorii mitingului Noii Drepte le-au cerut jandarmilor s-o indeparteze pe tanara pentru ca este provocatoare. Aceasta s-a opus, dar a fost luata pe sus de catre jandarmi si dusa intr-o autospeciala, iar apoi la politie, pentru identificare.

'S-a dat acolo (nr - la mitingul LGBT) un mesaj de pace. Nu este normal ca o comunitate sa se ridice impotriva celeilalte. Eu sunt pentru dialog. Am vrut dialog', a spus tanara.

Seful Gruparii de Jandarmi Mobila Cluj-Napoca, Sebastian Clitan, a spus ca tanara a fost condusa la politie pentru cercetari privind tulburarea desfasurarii normale a unei manifestari publice.