Camionul care s-a rasturnat joi seara in timp ce transporta militari de la Cincu catre Campulung Muscel a fost ridicat de autoritati, sambata dimineata, iar circulatia a revenit la normal pe DN73, dupa ce operatiunea de scoaterea a autovehiculului au durat aproximativ sase ore.

Surse locale au declarat pentru News.ro ca vehiculul distrus in urma accidentului a fost scos cu ajutorul a doua macarale de mare tonaj care au fost duse la fata locului inca de vineri, operatiunea fiind coordonata de MApN.

Conform acelorasi surse, camionul este transportat pe un trailer si va fi dus intr-o baza apartinand Ministerului Apararii Nationale.

Circulatia rutiera pe DN73 Brasov - Campulung este oprita pe ambele sensuri, de la ora 08.30, la km 89+400 de metri, in zona localitatii argesene Dambovicioara, pentru a permite unui utilaj de mare tonaj sa scoata din prapastie camionul care s-a prabusit, joi seara, anunta Centrul Infotrafic.

Trei militari au murit si alti noua au fost raniti joi seara, dupa ce soferul a pierdut controlul camionului militar.

Surse locale au declarat, vineri, pentru News.ro ca Ministerul Apararii se ocupa de operatiunile de recuperare a camionului distrus. Autovehiculul va fi pus pe platforme si este foarte posibil ca procurorii militari, care au deschis o ancheta, sa ceara expertizarea lui, in conditiile in care exista ipoteza potrivit careia accidentul s-ar fi produs din cauza unei defectiuni tehnice.

Parchetul Militar de pe langa Tribunalul Militar Bucuresti a deschis un dosar penal privind accidentul din judetul Arges, in care a fost implicat un camion care transporta militari de la unitatea militara de vanatori de munte din Campulung Muscel. Militarii se intorceau de la un exercitiu.

La locul incidentului s-au deplasat joi seara politisti criminalisti ai Inspectoratului General al Politiei Romane, precum si procurori militari ai Parchetului Militar de pe langa Tribunalul Militar Bucuresti, sub coordonarea sefului Sectiei Parchetelor Militare din cadrul Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, care au demarat cercetarea la fata locului.

Cercetarile la locul producerii accidentului au continuat pe toata durata zilei de vineri.