Mihai Busuioc a fost numit in functia de secretar general al Guvernului, cu rang de ministru, printr-o decizie a premierului Mihai Tudose, anunta Agerpres.

Mihai BusuiocFoto: Agerpres

Totodata, Alexandru-Mihai Ghigiu a fost eliberat din functia de secretar general al Executivului.

Ioana-Andreea Lambru a fost numita in functia de secretar general adjunct al Executivului, cu rang de secretar de stat, iar Adrian Mladinoiu a fost numit in functia de secretar de stat in cadrul Secretariatului General al Guvernului, prin alte decizii ale premierului Mihai Tudose.

Deciziile au fost publicate joi seara in Monitorul Oficial.

Cine este Mihai Busuioc, unul din apropiatii lui Liviu Dragnea

Mihai Busuioc, cel care refuza sa plece din functia de secretar general al Guvernului in razboiul cu fostul premier Grindeanu, este un apropiat al presedintelui PSD Liviu Dragnea. De altfel, a fost secretar general adjunct la Ministerul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice, in perioada in care Liviu Dragnea conducea aceasta institutie.

Busioc a fost numit secretar general al Guvernului, in ianuarie, de catre Sorin Grindeanu, imediat dupa acesta a fost investit in functia de premier. Numirea lui Busuioc a fost prima decizie a lui Grindeanu in calitate de premier. In aprilie, Mihai Busuioc a fost numit membru in Consiliul de Supraveghere al OMV Petrom, fiind propus de catre statul roman, prin Ministerul Energiei.

Mihai Busuioc a fost secretar general adjunct la Ministerul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice, in perioada in care Liviu Dragnea conducea aceasta institutie. In 2014 cand a fost numit la Ministerul Dezvoltarii, EVZ scria ca Busuioc a fost omul de incredere al lui Vasile Blaga, membru al PDL sectorul 4 si fostul sef al Oficiului de Cadastru din vremea Elenei Udrea, fiind implicat in multe afaceri cu retrocedari din Bucuresti si din Romania.

In mai 2012, fostul premier Victor Ponta l-a demis pe Busuioc de la sefia Agentiei Nationale de Cadastru si Publicitate Imobiliara.

Potrivit declaratiei de avere completate in februarie 2017, Busuioc este membru in cinci Consilii de Administratie: ANOFM, ANL, Romarm, UM Plopeni si CNI. Pentru ca legea nu-i permite sa fie membru in mai mult de trei consilii de administratie/supraveghere, va trebui sa renunte la unele dintre acestea. Functia din CS al OMV Petrom ar fi a sasea. Vezi aici declaratia de avere.