Cauza privind exceptia de neconstitutionalitate in cazul casatoriilor intre persoane de acelasi sex este suspendata pana la primirea solutiei pronuntate de instanta de la Luxemburg, iar Curtea Constitutionala a Romaniei stabileste termene intermediare de control, precizeaza joi CCR.

Potrivit unei precizari difuzate in urma unor informatii aparute in presa, la data de 29 noiembrie 2016, Curtea Constitutionala a dispus suspendarea cauzei si sesizarea Curtii de Justitie a Uniunii Europene cu o serie de intrebari preliminare, scrie Agerpres.

"Cauza ramane suspendata pana la primirea solutiei pronuntate de instanta de la Luxemburg, sens in care Curtea stabileste termene intermediare de control, asa cum sunt cele acordate pentru datele de 30 martie, 27 iunie si 23 noiembrie 2017", arata sursa citata.

CCR subliniaza ca aceste termene intermediare nu au semnificatia unor amanari succesive a solutionarii exceptiei de neconstitutionalitate.

Curtea Constitutionala a Romaniei a amanat marti pentru 23 noiembrie discutarea sesizarii referitoare la nerecunoasterea casatoriilor dintre persoane de acelasi sex.