Discutiile despre disparitia pilonului II de pensii care au avut loc in luna aprilie, infirmate categoric la acel moment de Liviu Dragnea, s-au inchis la acel moment cu o amenda istorica de 750.000 lei pentru NN Pensii, cel mai mare fond de pensii private obligatorii din Romania si care trimisese un e-mail catre cei 300.000 de clienti ai sai in care ii indeamna sa urmareasca permanent ce se intampla cu pensia lor.

HotNews.roFoto: Hotnews

Seful PSD, Liviu Dragnea, nega categoric informatia, afirmand ca nu apare in programul de guvernare, si ataca in termeni duri NN, vorbind inclusiv despre comportamente aplicate pentru "tari bananiere".

"Ceea ce a facut aceasta companie de asigurari olandeza ING putea sa faca intr-o colonia si nu intr-o tara ca Romania. Nu poti sa generezi un asa scandal din nimic. ASF-ul sa ii sanctioneze foarte dur", a declarat Dragnea, in 12 aprilie.

"Nu exista o discutie nici macar formala din punctul nostru de vedere privind pensiile private", continua acesta, vorbind despre o "operatiune de manipulare" impotriva guvernului PSD-ALDE.

Dragnea cerea atunci Guvernului Grindeanu sa ceara explicatii de la Ambasada Olandei.

"O sa declansam toate procedurile parlamentare pentru a demite toata conducerea ASF. O asemenea informatie poate sa duca la prabusirea unui sistem. Nu putem lasa lucrurile asa", mai spunea Dragnea.

La doua luni dupa acel scandal, in urma careia a fost demisa si conducerea ASF,ministrul propus al Finantelor, Ionut Misa, anunta disparitia pilonului II de pensii.