Marius Dunca, ministrul propus pentru Tineret şi Sport în Guvernul Tudose, a anuntat joi la audierile din Parlament că organizarea unor meciuri din cadrul Campionatului European de fotbal din 2020 este prioritară pentru guvern, astfel că proiectele privind construirea unor săli polivalente vor fi amânate, anunta News.ro.

Dunca a făcut parte şi din Guvernul Grindeanu, iar la audierea din ianuarie afirma că îşi propune să construiască două săli polivalente, două baze nautice, două pentru canotaj, două hipodromuri şi un velodrom.

"Avem nevoie de săli de sport ca de aer. Din păcate, nu mai avem timpul necesar, pentru că se apropie Campionatul European de Fotbal. Avem nevoie de cel puţin patru săli polivalente. Din păcate, Campionatul European de fotbal devine prioritar pentru noi prin construirea celor patru stadioane, dar trebuie precizat că nu MTS le finanţează, ci Compania Naţională de Investiţii", le-a spus Dunca parlamentarilor din Comisie.

El a precizat pentru News.ro că sălile polivalente nu mai sunt o prioritate pentru guvern: "Am avea nevoie de cel puţin patru săli polivalente, în urma analizei pe care am făcut-o. În Bucureşti, în centrul ţării, în Constanţa, după care şi în Moldova. Din păcate, construirea acestor săli nu mai constituie o prioritate, pentru că organziarea CE din 2020 este o prioritate pentru guvern."