Doi barbati acuzati de omor calificat au fost retinuti in cazul conflictului cu sabii si topoare din Focsani, soldat cu patru morti, membri ai aceleiasi familii, iar alte patru persoane sunt cercetate in libertate pentru incaierare. De asemenea, alti doi barbati sunt acuzati de omor calificat, insa ei nu au fost gasiti pana acum, fiind dati in urmarire generala, potrivit news.ro.

In urma audierilor care s-au desfasurat, miercuri, pe durata mai multor ore, procurorii vranceni au emis mandate de retinere pentru omor calificat, pe numele a doua persoane din randul romilor care au atacat, in noaptea de marti spre miercuri, membrii unei familii rivale, omorand patru oameni.

Tot de omor calificat sunt acuzati alti doi barbati, care au fost dati in urmarire generala, in timp ce alte patru persoane sunt cercetate in libertate pentru incaierare.

Potrivit procurorilor din cadrul Parchetului de pe langa Tribunalul Vrancea, "din probatoriul administrat in cauza, a reiesit existenta unor date certe cu privire la aplicarea unor lovituri directe asupra victimelor de catre inculpatii Mustafa Argint, Mustafa Marian (zis Mamu), Mustafa Remus (nepotul lui Mustafa Argint), Mustafa Remus (fiul lui Mustafa Argint, zis Mamutu), iar cu privire la inculpatii Mustafa Ciprian, Mustafa Bogdan zis Schiopu, Mustafa Remus, zis Maca si Mihai Marcel exista date referitoare la implicarea lor in incaierarea ce a avut loc, fara a se putea stabili, insa, pana la acest moment al procesului, loviturile concrete date de fiecare dintre acestia fiecarei victime".

In fapt, spun procurorii, in noaptea de 27/28 iunie, in jurul orei 00,30, in urma unui conflict intre familiile Mustafa Argint si Mustafa Neagu, numitii Mustafa Argint, Mihai (Hadir) Marcel, Mustafa Marian (zis Mamu), Mustafa Remus (nepotul lui Mustafa Argint), Mustafa Remus (fiul lui Mustafa Argint, zis Mamutu), Mustafa Remus ( zis Maca), Mustafa Ciprian si Mustafa Bogdan (zis Schiopu) au lovit cu obiecte contondente si taietoare - intepatoare pe M.T., M.V., D.R. si M.V., iar acestia au murit din cauza leziunilor suferite.

Anchetatorii au dispus punerea in miscare a actiunii penale fata de Mustafa Argint, Mustafa Remus (nepotul lui Mustafa Argint), Mustafa Remus, zis Mamutu (fiul lui Mustafa Argint) si Mustafa Marian, zis Mamu pentru omor calificat si fata de Mustafa Ciprian, Mustafa Bogdan zis Schiopu, Mustafa Remus zis Maca si Mihai Marcel pentru infractiunea de incaierare.

Cercetarile continua pentru clarificarea tuturor imprejurarilor cauzei si stabilirii raspunderii penale.

Surse din randul anchetatorilor sustin ca scandalul ar fi pornit de la o femeie care si-a parasit barbatul pentru un altul. Victimele sunt o femeie de 44 de ani, sotul acesteia, copilul celor doi si fratele sotului. O tanara de 22 de ani, insarcinata in 12 saptamani, a fost ranita usor in incident si a ajuns la Spitalul Judetean Focsani, dar a refuzat internarea.

Incidentul a avut loc in noaptea de marti spre miercuri, in jurul orei 00.30, pe strada Gheorghe Doja din Focsani, iar in conflict au fost folosite topoare, cutite si bate.