Lotul olimpic de juniori al Romaniei a obtinut trei medalii de aur si trei medalii de argint,clasandu-se pe primul loc in clasamentul pe natiuni, la a XXI-a editie a Olimpiadei Balcanice de Matematica pentru Juniori, desfasurata in perioada 24 - 28 iunie, la Varna (Bulgaria), potrivit Ministerului Educatiei.

Medaliile de aur a fost cucerite de Tudor Darius Cardas, elev la Colegiul National ,,A. T. Laurian" din Botosani, Tran Bach Nguyen si Sebastian Mihai Simon, ambii elevi la Liceul Teoretic International de Informatica din Bucuresti.

Cei trei elevi medaliati cu argint sunt Paul Becsi, elev la Colegiul National "Gheorghe Sincai" din Baia Mare, Andrei Tiberiu Pantea si Marginean Andrei Theodore, ambii elevi ai Liceului Teoretic International de Informatica din Bucuresti.

Echipa Romaniei a fost coordonata de lector univ. dr. Andrei Alex Eckstein de la Universitatea Politehnica din Timisoara (leader), prof. Lucian Petrescu de la Liceul Teoretic "Grigore Moisil" din Tulcea (deputy leader) si prof. Marius Miinea de la Colegiul National "Vladimir Streinu" din Gaiesti (observator in juriul olimpiadei).

Olimpiada Balcanica de Matematica pentru Juniori (OBMJ) este o competitie anuala destinata elevilor din statele situate in regiunea balcanica. La editia din acest an au participat concurenti din 19 tari (10 tari membre si 9 cu statut de invitat).