Ministrul Justitiei, Tudorel Toader, a declarat, miercuri, la prima dezbatere publica privind modificarea Codului penal, ca este absolut necesara o revizuirea si actualizare a legislatiei, intrucat legi din 1991 si 1995 au fost modificate de mai multe ori si de multe ori aceste modificari nu se mai coreleaza cu vointa originala a legiuitorului.

Tudorel ToaderFoto: Agerpres

"Noi avem o legislatie foarte bogata. Si in acelasi timp se impune ca intr-o colaborare cu Consiliul legislativ sa se procedeze la o evaluare a intregii legislatii. Este absolut necesar. Legi care sunt din '95, din '91 au mai multe modificari decat alea initiale. Legiuitorul, cand aduce o modificare legii, trebuie sa o integreze vointei orginale a legiuitorului, de multe ori aceste vointe nu se mai intalnesc, nu se mai coreleaza si avem o lege initiala cu anumita filosofie, modificata cu alta perspectiva", a declarat Tudorel Toader, la Ministerul Justitiei, la prima dezbatere publica privind modificarea dispozitiilor din Codul penal referitoare la abuzul in serviciu, potrivit News.ro.

El a subliniat ca intreaga legislatie trebuie revizuita si actualizata.

"Daca ai sistemul judiciar pus la punct, dar nu ai sistemul normativ pus la punct, e ca si cand te-ai duce la lupta, dar nu ai instrumentele adecvate", a precizat Toader.