La incendiul din Balotesti s-a actionat pe parcursul noptii atat de la inaltime, cu autoscara, cat si cu linie de furtun, insa in cateva zone ard in continuare stive cu diferite materiale, a declarat Daniel Vasile, purtatorul de cuvant al ISU Bucuresti-Ilfov, citat de Agerpres. Incendiul nu a fost stins pana miercuri dimineata, la mai bine de 12 ore de la izbucnire, pompierii intervenind in continuare cu opt autospeciale.

Incendiu in BalotestiFoto: Hotnews

Purtatorul de cuvant al ISU Bucuresti-Ilfov a declarat ca in unele locuri ard elementele prabusite care compuneau structura cladirii, ceea ce face ca apa sa ajunga greu la partea inferioara. Alte posibilitati de apropiere de aceste zone nu exista, a precizat Daniel Vasile.

Incendiul a izbucnit marti seara si a afectat un depozit de mobila, apoi un altul cu materiale plastice, lemnoase si recipienti aflati sub presiune.

Raed Arafat, secretar de stat in Ministerul Afacerilor Interne, a declarat ca nu sunt persoane decedate sau ranite in incendiu.

Inspectorul sef al Garzii de Mediu Ilfov, Emil Grigore, a dat asigurari, marti seara, ca nu exista substante periculoase degajate in urma incendiului puternic de la Balotesti, precizand ca in privinta poluarii nu sunt probleme majore pentru sanatatea populatiei.