O fabrica de mobila din localitatea ilfoveana Balotesti a luat foc marti seara, in jurul orei 19.20. Focul arde la ora scrierii acestui articol, iar fumul gros acopera toata zona. Incendiul e localizat intr-o zona amplasata intre un depozit de medicamente si complexul Therme.

Incendiu in BalotestiFoto: Hotnews

Ora 8:30: La incendiul din Baloteşti s-a acţionat pe parcursul nopţii atât de la înălţime, cu autoscara, cât şi cu linie de furtun, însă în mai multe zone ard in continuare stive cu diferite materiale, a declarat Daniel Vasile, purtător de cuvânt al ISU Bucureşti-Ilfov.

Miercuri ora 07:00Incendiul violent de la Balotesti care a distrus o fabrica de mobila si un depozit de mase plastice este nestins, miercuri dimineata, la mai bine de 12 ore de la izbucnire, pompierii intervenind in continuare cu opt autospeciale.

Ora 22.43 Raed Arafat: Incendiul a fost localizat si acum se lucreaza la lichidarea lui

"Incendiul de la Balotesti este localizat si in acest moment se lucreaza pentru lichidarea lui. In prezent, nu mai exista risc de extindere si nu se mai ia in calcul varianta evacuarii populatiei din jur", a declarat Raed Arafat pentru News.ro.

Secretarul de stat in MAI a mai spus ca, in aceste conditii, o parte din echipajele de pompieri aflate la locul incendiului vor fi retrase.

Oa 22.20: Inspector sef Garda de Mediu: Nu exista substante periculoase degajate in urma incendiului. Nu sunt probleme majore pentru sanatatea populatiei

"Asteptam buletinele de analize si vom vedea exact, dar deocamdata pot sa spun ca in interior nu sunt substante periculoase si ca nu sunt probleme majore pentru sanatate", a declarat inspectorul sef al Garzii de Mediu Ilfov, Emil Grigore, aflat marti seara la locul incendiului care a distrus aproape in totalitate doua depozite, unul de mobila si unul de mase plastice, potrivit News.ro.

Daniel Vasile (ISU Bucuresti) a precizat la randul sau ca locuitorii din zona nu vor fi evacuati.

Ora 21.20: Cele peste 1.000 de persoane care se aflau marti seara in complexul Therme, alfat in apropiere, au fost evacuate, au relatat clientii ai parcului acvatic citati de Antena 3.

Ora 21.05: Raed Arafat a informat ca nu sunt persoane ranite in incendiu

"Nu sunt persoane ranite. (...) Oamenii care locuiesc in imprejurimi sunt sfatuiti sa ramana momentan in casa, sa nu se panicheze, daca sunt probleme ii informam. La acest moment sa ramana in casa, sa inchida ferestrele, sa stea acolo", a declarat Arafat pentru Agerpres.

El a precizat ca interventia pentru lichidarea incendiului este de durata.

Ora: 20.50: Norul gos de fum se vede inclusiv din Bucuresti. Imagini realizate de un cititor HotNews in jurul orei 20.30, in zona zona National Arena - Mega Mall.

Sursa foto: Liviu Moldovan

Ora 20.30: Raed Arafat, secretar de stat in MAI, a declarat la Antena 3 ca incendiul se manifesta la aceasta ora pe o suprafata de 10.000 de metri patrati.

Arafat le-a recomandat localnicilor din zona sa ramana in case si sa inchida geamurile.

Ora 20.15: Daniel Vasile, purtatorul de cuvant al Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Bucuresti-Ilfov, a informat ca incendiul a cuprins spatii de depozitare, respectiv doua hale, manifestandu-se pe o suprafata de 3.000 de metri patrati.

"Sunt flacari foarte mari, de peste 10 metri inaltime. Se actioneaza din exterior, de la foarte mare distanta", a relatat purtatorul de cuvant al ISU Bucuresti intr-o interventie telefonica la Antena 3.

El a mai spus ca "se aud explozii succesive din halele respective".

Daniel Vasile a precizat ca ISU Bucuresti actioneaza la fata locului cu 10 autospeciale de stingere si ca ar putea interveni si alte autospeciale, in principal din alte judete.

De asemenea, pompierii incearca sa limiteze extinderea flacarilor, in conditiile in care in zona respectiva sunt mai multe depozite, inclusiv un depozit de medicamente.

Potrivit conducerii Aeroportului Otopeni, zborurile nu sunt afectate de incendiu, precizeaza News.ro.

Ora 20.07: La fata locului au ajuns mai multe masini de pompieri

Vezi imagini transmise de un cititor HotNews.ro:

Imagini VIDEO filmate din Tunari:

Imagini din Tunari:

Ora 19.49: Fumul gros se vede tocmai de la Aeroportul Otopeni

Ora 19.46: Potrivit primelor informatii, ar fi vorba despre fabrica Prestige Mob. Numerele de telefon ale companiei nu pot fi apelate.

Se actualizeaza