Un exercitiu pentru verificarea capacitatii de raspuns a autoritatilor in cazul unui cutremur va avea loc, miercuri si joi, in Capitala si in mai multe localitati din Ilfov, informeaza News.ro.

Potrivit reprezentantilor Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta "Dealul Spirii" Bucuresti-Ilfov, exercitiul se va desfasura in mai multe zone din Capitala si din judetul Ilfov, precum Universitatea Politehnica Bucuresti, Academia de Studii Economice, Banca Nationala a Romaniei, dar si intr-o fabrica, intr-o cladire de birouri si intr-un centru comercial.

"In aceste conditii, vor fi puse in aplicare procedurile de lucru aferente situatiilor tactice, care implica stingerea de incendii, salvarea de persoane surprinse in cladiri, acordarea primului ajutor calificat, triajul victimelor in puncte medicale avansate (corturi) si transportul acestora la spitale", spun reprezentantii ISU.

In functie de scenarii, vor fi implicate in actiunile de interventie si alte institutii din cadrul Comitetelor pentru Situatii de Urgenta din Bucuresti si Ilfov.

De asemenea, reprezentantii Inspectoratului precizeaza aceste verificari a modului de actiune in cazul unui cutremur au loc periodic, pentru pregatirea efectivelor proprii.