Furtunile de vineri seara si din noaptea spre sambata au afectat alimentarea cu energie electrica in 129 de localitati din seara, potrivit unui comunicat al Ministerului de Interne in care se aminteste ca, in ultimele 24 de ore, la nivelul intregii tari au fost emise 99 avertizari sau atentionari care vizau instabilitate atmosferica accentuata, vijelii, averse torentiale si frecvente descarcari electrice, arata sursa citata.

La acest moment, situatia traficului rutier, feroviar, maritim si fluvial se desfasoara in conditii normale. De asemenea, nu sunt inregistrate restrictii de trafic aerian la nivelul aeroporturilor si nici la punctele de trecere a frontierei.

Ca urmarea a ploilor cazute si a vantului puternic din cursul zilei de ieri si din timpul noptii, a fost afectata alimentarea cu energie electrica a 129 localitati. Echipe specializate se afla pe teren pentru remedierea situatiei in cel mai scurt timp.

Totodata, au fost inregistrate situatii de urgenta constand in acoperisuri dislocate, stalpi de electricitate, stalpi de telefonie si arbori cazuti.

Peste 300 de angajati ai Ministerului Afacerilor Interne cu 79 mijloace tehnice au actionat in sprijinul populatiei din judetele afectate pentru inlaturarea si limitarea efectelor generate de fenomenele hidro-meteorologice periculoase.