Hidrologii au emis o avertizare cod galben de inundatii pentru rauri si afluentii acestora din judetele Maramures, Satu Mare, Bistrita-Nasaud, Cluj si Salaj, valabila de vineri, de la ora 13.00, pana sambata, la ora 12.00. In zonele vizate, in aceasta perioada se pot inregistra viituri si inundatii locale, transmite News.ro.

Potrivit hidrologilor, vor fi afectate bazinele hidrografice Viseu, Iza, Tur, Lapus, Somesul Mare si afluentii mici ai Somesului, iar fenomenele vizate sunt "scurgeri importante de pe versanti, torenti, paraie, viituri rapide pe raurile mici cu posibile efecte de inundatii locale, cresteri de debite si niveluri cu posibile depasiri ale cotelor de atentie".

Codul galben este valabil de vineri, de la ora 13.00, pana sambata la ora 12.00, pe raurile din bazinele hidrografice Viseu, Iza, Lapus (judetul Maramures), Tur (judetul Satu Mare), Somesul Mare (judetul Bistrita Nasaud), afluentii mici ai Somesului (judetele Cluj, S￐laj, Maramures si Satu-Mare).

"Fenomenele se pot produce cu probabilitate si intensitate mai mare vineri, intre orele 18.00 si 24.00, pe unele rauri mici din judetul Maramures", anunta hidrologii.

Acestia nu exclud posibilitatea ca fenomenele hidrologice periculoase sa se produca si pe afluenti de grad inferior ai raurilor din judetele vizate de avertizare.