Presedintele american, Donald Trump, a anuntat ca il va numi oficial ambasador in Marea Britanie pe colectorul de fonduri republican Woody Johnson, proprietar al unei echipe de fotbal american, relateaza AFP, citata de Agerpres.

Decizia era asteptata din luna ianuarie, pentru ca presedintele ales in noiembrie anuntase ca intentioneaza sa il numeasca pe Woody Johnson ca ambasador pe langa cel mai apropiat aliat european in cursul unui dejun cu congresmeni republicani si membri ai noului guvern.

Woody Johnson, 70 de ani, este proprietarul echipei de fotbal american New York Jets si are un lung trecut de colector de fonduri pentru Partidul republican. Anul trecut, el a fost numit co-lider al echipei nationale de strangere de fonduri a lui Donald Trump. De asemenea, este mostenitorul unei mari averi provenite de pe urma uneia dintre cele mai mari firme americane, gigantul farmaceutic Johnson & Johnson, infiintata de strabunicul sau in 1887.

Presedintii care si-au preluat recent mandatul ii recompenseaza frecvent pe principalii lor sustinatori, donatori sau colectori de fonduri cu posturi prestigioase de ambasadori. Pana in prezent, au fost atribuite numai cateva din cele peste 70 de posturi de ambasadori vacante.

Woody Johnson a cumparat New York Jets in 2000. Echipa a incheiat sezonul 2016 cu cinci victorii si 11 infrangeri.