Ambasadorul Marii Britanii la Bucuresti, Paul Brummell, a declarat joi ca a avut o relatie foarte buna cu Guvernul Sorin Grindeanu si ca spera sa aiba o relatie foarte buna si cu succesorul acestuia, potrivit news.ro.

"Situatia politica de aici tine de Romania. Am inteles ca a fost un vot in aceasta saptamana in Parlament. Parlamentul a decis ca va fi o schimbare aici privind primul ministru si Constitutia Romaniei (prevede ca - n.r.) aceasta schimbare va fi facuta", a spus diplomatul.

"Am avut o relatie foarte buna cu Guvernul precedent si cu alte Guverne din Romania si (ma - n.r.) astept sa avem si o relatie foarte buna cu Guvernul care urmeaza", a precizat ambasadorul.

Pe fondul protestelor din luna februarie, Ambasada Marii Britanii si-a exprimat ingrijorarea ca ordonanta de urgenta, adoptata pe 31 ianuarie, ar putea sa reduca domeniul de aplicare al infractiunii de coruptie.

Presedintele Klaus Iohannis a convocat oficial partidele parlamentare la consultari pentru luni, trimitand liderilor acestora programul consultarilor la care fiecare partid va putea trimite o delegatie alcatuita din cinci persoane.

"Presedintele Romaniei, domnul Klaus Iohannis, a trimis joi, 22 iunie a.c., o scrisoare presedintilor partidelor si formatiunilor politice reprezentate in Parlamentul Romaniei, prin care ii invita la consultari, la Palatul Cotroceni, in vederea desemnarii unui candidat pentru functia de Prim-ministru. Fiecare delegatie poate fi formata din maximum 5 persoane", informeaza Administratia Prezidentiala.

Toate consultarile vor avea loc in cursul zilei de luni, incepand cu ora 15.00, cand PSD si ALDE vor fi chemate impreuna la discutii cu presedintele Iohannis. Dupa PSD si ALDE vor veni liberalii, de la ora 16.00, iar apoi USR, PMP, UDMR si grupul minoritatilor, care vor avea la dispozitie doar 30 de minute pentru discutii.

Presedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat, miercuri, ca este "absolut convins" ca luni presedintele Klaus Iohannis va accepta propunerea de premier pe care el si Calin Popescu Tariceanu o vor face. Dragnea a facut si portretul viitorului premier: un om corect, responsabil, care sa nu fie aventurier, capabil de implementarea programului de guvernare, care sa aiba capacitate de munca extraordinara.