UDMR nu mai are niciun motiv sa se implice in lupta interna din PSD cata vreme intelegerile de luni cu social-democratii nu mai sunt valabile, a declarat marti senatorul UDMR Tanczos Barna. Intrebat ce vor face parlamentarii UDMR in ziua motiunii, Tanczos Barna a spus ca "orice varianta este posibila, mai putin votarea motiunii", potrivit Agerpres. UDMR va lua o decizie finala in acest sens la sedinta care incepe la ora 12.30.

"Din moment ce intelegerea de ieri nu mai este in picioare, din moment ce PSD a propus retragerea de pe ordinea de zi a tuturor proiectelor de legi pe care le-am stabilit ieri la discutiile de dimineata, nu avem niciun fel de motiv sa ne implicam in aceasta cearta interna a PSD", a afirmat marti parlamentarul UDMR, citat de Agerpres.

Referitor la prezenta in sala a parlamentarilor UDMR la dezbaterea motiunii de cenzura, Tanczos Barna a aratat: "Vom decide la sedinta celor doua grupuri parlamentare din Camera Deputatilor si Senat ale UDMR. Orice varianta este posibila, mai putin votarea motiunii. Se va lua in jumatate de ora aceasta decizie".

UDMR si-a schimbat pozitia dupa ce PSD a renuntat sa le mai sustina proiectele.