Ministrul Justitiei, Tudorel Toader, a declarat luni dimineata ca nu are parghiile neseare pentru a verifica veridiciatea inregistrarilor aparute duminica in spatiul public si in care ar aparea Laura Codruta Kovesi.

UPDATE 11.17 Ministrul Justitiei a fost sesizat, s-a sesizat din oficiu, cu privire la recentele declaratii, afirmatii, controverse aparute in spatiul public. Obligatia mea este de a clarifica aceste afirmatii si atunci am sesizat Inspectia Judiciara. In limitele competentelor pe care le are, Inspectia Judiciara va face verificarile de rigoare, iar daca va constata ca anumite verificari ii depasesc competentele, sigur vor fi antrenate si alte autoritati cum ar fi, de exemplu, in vederea efectuarii unei expertize tehnice. Vom vedea primele rezultate venite de la Inspectia Judiciara", a declarat ulterior Tudorel Toader, la sediul Ministerului Justitiei.

"Am vazut si eu aseara in spatiul public aceasta dezbatere, aceasta controversa destul de intensa cu privite la acele dialoguri pe care le-ar fi purtat doamna Kovesi¬, spusese anterior, luni dimineata, Toader, adaugand ca el, ca ministru al justitiei, nu are parghiile necesare pentru a afla daca sunt reale.

"Ce pot sa fac: voi urca acum in birou, voi astepta sa se faca ora 8.30, voi chema directia de resort, vom sesiza Inspectia Judiciara¬, adaugand ca, daca nici Inspectia Judiciara nu poate da un raspuns ¬vom gasi celelalte solutii legale, procedurale¬

¬Sa asteptam verificarile necesare functie de care vom lua masurile care pot si trebuie luate¬, a mai spus ministrul.