Primaria Cluj amana sa acorde autorizatie unei parade organizate de comunitatea LGBT care urma sa aiba loc pe 1 iulie, scrie Actual de Cluj. Institutia condusa de Emil Boc isi motiveaza decizia afirmand ca in aceeasi zi ar fi fost autorizate alte doua manifestari, un eveniment organizat de Opera si un mars al Noii Drepte, indreptat impotriva paradei de sustinere al comunitatii LGBT.

Organizatorii marsului Cluj Pride afirma ca solicitarea celor de la Noua Dreapta ar fi fost depusa ulterior celei depuse de reprezentantii comunitatii LGBT.

Biroul Mass Media al Primariei a spus ca Asociatia Go Free a depus trei cereri pentru autorizarea marsului comunitatii LGBT, toate trei in 14 iunie, cu mentiunea ca in fiecare dintre ele locul de pornire a marsului era diferit - fie din Piata Avram Iancu, fie de la Casa de Cultura a Studentilor. Cei de la Go Free ar fi solicitat, dupa cum a comunicat Primaria, un traseul de mars care trecea prin Piata Unirii, intre orele 18.00 - 21.00.

Aceste cereri au fost respinse prin decizia asumata de Calin Forna, director pe evenimente publice in cadrul primariei Cluj-Napoca si au fost comunicate respectivei Asociatii, dupa cum transmite Biroul Mass Media al Primariei, potrivit Actual de Cluj.