Muftiul Cultului Musulman, Murat Iusuf, a declarat joi seara ca exista persoane interesate sa schimbe buna perceptie a musulmanilor din Romania in randul populatiei majoritare din aceasta tara, potrivit Agerpres.

"Desi suntem o comunitate mica, exista persoane interesate pentru a perturba buna convietuire si coeziune a comunitatii musulmane si de a schimba buna perceptie pe care musulmanii au avut-o in randul populatiei majoritare romane inca de mai bine de opt secole. Dorinta noastra este de a ne pastra valorile religioase traditionale fara influente din exterior si de a le promova pe acestea in randul tinerei generatii care convietuieste in Romania cu populatia majoritara. Uneori unii parteneri au idei si intentii bune, dar nu pot fi experimentate pe comunitatea musulmana din tara noastra datorita particularitatilor specifice si a responsabilitatilor ce-i revin Muftiatului Cultului Musulman", a spus Murat Iusuf, la Cina de Iftar.

Evenimentul a fost organizat cu ocazia Sfintei Luni a Postului Ramadan de Agentia de Cooperare si Coordonare Turca - TIKA, in parteneriat cu Muftiatul Cultului Musulman din Romania.

"In ultima perioada Muftiatul si-a orientat atentia atat catre comunitatea musulmana din tara noastra, cat si catre cea din strainatate pentru a identifica si gasi solutii la cauzele fenomenului radicalizarii tot mai accentuate a unor grupari izolate care nu doresc sa se integreze in societatile democratice de pe continent. In acest sens, mentinem in permanenta dialogul cu liderii religiosi din Europa si Orient pentru a putea trage concluzii comune (...), actiuni menite sa limiteze acest fenomen si sa imbunatateasca perceptia populatiei occidentale fata de Islam in general", a declarat Murat Iusuf.