Ministrul Finantelor Publice, Viorel Stefan, si-a depus demisia din functie in cadrul sedintei Comitetului Executiv al PSD din data de 14 iunie, informeaza Ministerul Finantelor intr-un comunicat remis joi, precizand totodata ca el va continua sa isi exercite mandatul pana la publicarea deciziei de eliberare din functie in Monitorul Oficial.

Viorel Stefan, noul vicepremier in Guvernul DancilaFoto: Hotnews

"In acest moment, este important ca toate institutiile statului sa isi desfasoare activitatea normal, iar responsabilitatea ministerului pe care il conduc este sa asigure finantarea functionarii sistemului public. Este un semnal de continuitate si de stabilitate pe care vreau sa il transmit atat mediului de afaceri, cat si institutiilor internationale. Democratia din Romania este destul de matura pentru ca o criza politica sa nu afecteze economia tarii", afirma ministrul Viorel Stefan, citat in comunicat.

Toti ministrii Guvernului Grindeanu si-au depus si inregistrat demisiile, joi dimineata, la Secretariatul General al Guvernului (SGG), dupa ce PSD i-a retras sprijinul premierului Sorin Grindeanu, aminteste News.ro. Premierul a anuntat, miercuri seara, ca nu isi da demisia si ca i s-a propus sefia mai multor institutii ale statului, doar ca sa demisioneze. El a mai spus ca va demisiona doar daca presedintele Klaus Iohannis va da garantii ca va numi un premier de la PSD.