Politistii din Mehedinti fac, joi, mai multe perchezitii la persoane suspectate de infractiuni economice, obtinere ilegala de fonduri, conflict de interese si fals in inscrisuri, doua persoane urmand sa fie duse la audieri. In acest caz sunt vizati directorul Directiei Sanitar Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor (DSVSA) Mehedinti, care ar fi preluat o circumscriptie sanitar-veterinara din judet si ar fi avizat deconturi nereale, precum si un alt angajat al institutiei, transmite News.ro.

Politistii din Mehedinti fac cinci perchezitii domiciliare, la persoane banuite de constituirea unui grup infractional organizat, obtinere ilegala de fonduri, conflict de interese, fals in inscrisuri sub semnatura privata si omisiunea sesizarii.

Din cercetari a reiesit ca, in perioada 2009-2015, reprezentantul unei institutii, prin persoane interpuse, ar fi preluat in concesiune o circumscriptie sanitar-veterinara din judet, avizand la plata deconturi nereale, privind mai multe actiuni sanitar-veterinare, desfasurate in cadrul unor programe nationale.

Potrivit politistilor, in baza acestora, reprezentantul institutiei ar fi decontat si retras din conturile bancare suma de 882.234 de lei. De asemenea, barbatul ar fi sprijinit activitatea unei alte societati care a concesionat activitatea unei unitati sanitar-veterinare din judet, aproband la plata deconturi nereale in valoare de 430.328 de lei.

Doua persoane vor fi duse la sediul Inspectoratului de Politie Judetean Mehedinti, pentru audieri, iar cercetarile sunt desfasurate sub coordonarea Parchetului de pe langa Tribunalul Mehedinti.

Surse din ancheta au declarat ca in acest caz sunt vizati directorul Directiei Sanitar Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor (DSVSA) Mehedinti, Sorin Jianu, si un alt angajat al institutiei.