Autoritatile locale si federale au evacuat miercuri un terminal al Portului Charleston din Carolina de Sud pentru a investiga o “posibila amenintare” dintr-un container de transport, a anuntat Garda de Coasta a SUA, potrivit Reuters. Alarma s-a dovedit ulterior falsa.

HotNews.roFoto: Hotnews

UPDATE 11.21 Terminalul a fost redeschis, autoritatile anuntand ca patru containere au fost scanate si declarate inofensive.

“Comandamentul Unificat a ajuns la concluzia ca nu exista vreo amenintare la adresa portului. Terminalul va fi redeschis, se renunta la zona de siguranta instituita”, a anuntat Garda de Coasta.

Oficialii Garzii de Coasta spusesera anterior ca amenintarea consta intr-o posibila “bomba murdara” (un dispozitiv ce combina material radioactiv cu explozibil conventional - nota red.) de pe nava Maersk Memphis andocata la Terminalul Wando.

La fata locului au actionat echipe specializate in materiale periculoase si echipaje de urgenta, potrivit NBC.

Conform unui comunicat al Garzii de Coasta, autoritatile au fost informate despre posibila amenintare dintr-un container de pe nava la ora locala 20.00 (joi 03.00 ora Romaniei) iar terminalul a fost evacuat.