Parchetul de pe langa Judecatoria sectorului 1 a deschis un dosar penal in rem pentru purtare abuziva in urma scandalului in care au fost implicati fostul deputat Cristian Boureanu si politisti, potrivit News.ro.

Incidentul dintre Boureanu si un politistFoto: Captura YouTube

Pe pagina de Facebook “Brigada de politie rutiera” a aparut, duminica, un clip video de aproape sase minute si jumatate in care fostul deputat Cristian Boureanu a fost arestat pentru 30 de zile dupa ce a amenintat si a lovit un politist.

Boureanu il acuza pe politist ca a vrut sa-i smulga telefonul, ca "a tras de noi" si ca “vrea sa fie celebru” . "Abuz in servicu" sustine fostul deputat.

Ministrul de Interne, Carmen Dan, a declarat, marti, in legatura cu incidentul din trafic in care a fost implicat Cristian Boureanu, ca politistul a reactionat dupa ce a fost lovit de catre fostul parlamentar.

Intrebata daca, in opinia sa, se impune o masura disciplinara impotriva politistului care l-a amenintat pe Boureanu cu dosar penal, Carmen Dan a raspuns: "Politistul a incercat sa aiba un dialog cu domnul Boureanu. Asa cum s-a constatat, nu a fost posibil si domnul Boureanu a ales sa loveasca politistul. Politistul a reactionat dupa ce a fost lovit. Este important sa retinem lucrul acesta. Sunt sigura ca se va urmari cu atentie daca s-a respectat regulamentul, procedura".