Comisia parlamentara de control al activitatii SRI a decis sa o invite la audieri, martea viitoare, pe fosta presedinta a Autoritatii Electorale Permanente Ana Maria Patru, cu referire la afirmatiile facute de aceasta in scrisoarea adresata comisiei de ancheta privind prezidentialele din 2009, informeaza Agerpres.

"La ora 14,30, saptamana viitoare, marti, am invitat la audieri pe doamna Ana Maria Patru, fostul presedinte al AEP, pornind de la afirmatiile pe care domnia sa le-a facut in scrisoarea pe care a adresat-o comisiei speciale de ancheta pentru alegerile prezidentiale din 2009, dar si de la afirmatii pe care le-a facut in interviurile acordate televiziunilor centrale, precum si de la precizarea pe care i-a facut-o domnului Mihai Fifor, presedintele comisiei de ancheta, anume ca nu se va prezenta la acea comisie, dar ca este dispusa sa vina si sa dea anumite declaratii in fata comisiei de control parlamentar al SRI", a declarat presedintele Comisiei SRI, Adrian Tutuianu.

El a precizat ca tot martea viitoare va fi chemat la audieri un fost ofiter din SRI in legatura cu cazul Andreea Cosma, care e pe rolul comisiei.

Ana Maria Patru, fost vicepresedinte al AEP, a declinat prezenta la comisia de ancheta si a transmis o scrisoare in care precizeaza ca AEP nu a jucat un rol in determinarea castigatorului alegerilor prezidentiale din 2009. Ea a mentionat ca este suspect faptul ca SIVECO, firma controlata de Irina Socol, a castigat aproape toate licitatiile privind softurile de numarare si transmitere a datelor catre AEP.