Un barbat de 47 de ani a fost diagnosticat cu antrax, fiind internat la Spitalul Judetean Botosani. Autoritatile sanitare au confirmat diagnosticul in urma analizelor de laborator, alte probe fiind trimise pentru reevaluare la Institutul Cantacuzino din Bucuresti, transmite News.ro.

UPDATE 10.20 Un al doilea caz de suspiciune de antrax, la o adolescenta de 16 ani, a fost inregistrat in satul Flondora, comuna Manoleasa, a anuntat, marti, intr-o sedinta a Comitetului Judetean pentru Situatii de Urgenta, prefectul judetului Botosani, Dan Slincu, citat de Agerpres.

Potrivit acestuia, tanara este fiica barbatului suspectat de antrax, internat vineri pe Sectia de boli infectioase a Spitalului Judetean de Urgenta Mavromati. Epidemiologul Irina Alecu de la Directia de Sanatate Publica a mentionat ca starea ambilor pacienti este buna, acestia aflandu-se in spital sub tratament de specialitate.

"Pacientii sunt intr-o stare clinica buna, reactioneaza bine la tratament. Antraxul este o boala vindecabila prin terapie corecta si prin urmarea tratamentului. Informatiile noua ne-au parvenit ieri, cand Spitalul de boli infectioase ne-a anuntat ca este un barbat care ar prezenta semne de antrax. Drept urmare, noi am alertat toate unitatile, conform procedurilor. Ne-am deplasat in teritoriu pentru a evalua familia si contactii. Fiica domnului a fost internata in cursul zilei de ieri pentru ca prezenta si dumneaei o leziune la nivelul mainii", a afirmat Irina Alecu.

Potrivit reprezentantilor Directiei de Sanatate Publica (DSP) Botosani, citati de News.ro, barbatul este internat in prezent in Sectia de Boli Infectioase a Spitalului Judetean de Urgenta si a contractat boala de la o vita din gospodarie.

"Diagnosticul de antrax s-a confirmat pe cultura clasica, in urma analizelor de laborator. Insa, au fost trimise probe pentru o reevaluare la Institutul Cantacuzino Bucuresti", a declarat, directorul adjunct al DSP Botosani, Laura Acatrinei.

Potrivit sursei citate, starea barbatului nu este una grava in momentul de fata.