Un barbat din judetul Botosani este suspectat ca ar fi contactat antraxul, o boala infectioasa potential fatala, a declarat, luni, pentru Agerpres, prefectul Dan Slincu. Barbatul in varsta de 46 de ani, din localitatea Flondora, comuna Manoleasa, este internat pe Sectia de boli infectioase a Spitalului Judetean de Urgenta Mavromati, unde se afla sub tratament.

Suspiciunile au aparut dupa ce barbatul a ajuns la spital, unde prezenta simptomele specifice antraxului. Reprezentantii Directiei de Sanatate Publica, Directiei Sanitar Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor si ai Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta s-au deplasat, luni dupa-amiaza, la Flondora, pentru a lua primele masuri pentru astfel de cazuri.

'Deocamdata este vorba de o suspiciune. Probele de laborator au fost trimise catre Institutul Cantacuzino din Bucuresti pentru analize, care vor confirma sau infirma boala. Pana atunci, vom dispune un set de masuri care trebuie luate in perioada imediat urmatoare', a afirmat Slincu.

Directorul DSVSA, Minodora Vasiliu, sustine ca exista posibilitatea ca antraxul sa fi fost contactat de la o bovina care a murit. Medicii sanitar-veterinari au declansat o ancheta care urmareste, printre altele, prelevarea de probe atat de la animalul mort, cat si de la celelalte 22 de bovine pe care barbatul suspectat de antrax le are in gospodarie.

Ultimele doua cazuri de antrax au fost inregistrate la Botosani in 2009.