UPDATE Profesorii au renuntat la greva nationala. Ministrul Educatiei: In nicio scoala nu este greva

de N.O.     HotNews.ro
Luni, 12 iunie 2017, 8:20 Actualitate | Esenţial


Proteste FSLI
Foto: Hotnews
Ministerul Educatiei, Pavel Nastase, a declarat ca in nicio scoala nu este greva, dupa ce liderul Federatiei Sindicatelor Libere din Invatamant (FSLI) din Sectorul 6, Radu Pisica, a anuntat ca aproximativ 1000 de profesori din liceele din acest sector au intrat luni dimineata in greva, in timpul desfasurarii probei de competente digitale din cadrul examenului de Bacalaureat, din cauza nemultumirilor starnite de Legea salarizarii. Potrivit presedintelui FSLI, Simion Hancescu, nu s-au intrunit conditiile pentru organizarea unei greve nationale. De asemenea, Inspectoratul Scolar al municipiului Bucuresti sustine ca examenul de Bacalaureat se desfasoara in conditii normale.

11.03: Ministrul Educatiei, Pavel Nastase, a spus, pentru News.ro, ca nu a primit date ca ar fi vreo scoala in care profesorii sa refuze sa participe la examen si ca i-a avertizat inca de vineri pe liderii sindicali ca ministerul ii va actiona in instanta daca vor declansa greva.

 9.55: Examenul de bacalaureat se desfasoara in conditii normale in toate unitatile de invatamant din Capitala, inclusiv in liceele din sectorul 6, a declarat purtatorul de cuvant al ISMB, Stefania Manea.

9.43: In urma consultarii membrilor de sindicat al organizatiilor sindicale afiliate Federatiei Sindicatelor Libere din Invatamant (FSLI) si in urma centralizarii datelor primite de la sindicatele afiliate, reiese ca 45,67 % din totalul membrilor de sindicat F.S.L.I. au spus "DA" pentru greva generala, incepand cu 12 iunie,  un numar de 27 de sindicate afiliate avand intre 50% si 86% optiune pentru aceasta forma de protest.

"Ar fi trebuit sa fie 50 plus unu ca sa se poata organiza la nivel national, dar nu este, este 45, 67%. In aceste conditii nu se poate la nivel, dar sunt doua sindicare care au peste 50%. Depinde ce se intampla acum in aceste sindicate. Ele au statut propriu, au personalitate juridica, trebuie sa se coordoneze individual", a declarat pentru Hotnews presedintele FSLI, Simion Hancescu.


Liderul FSLI al sectorului 6 din Capitala, Radu Pisica, a declarat luni dimineata, la Antena 3, ca greva profesorilor se va desfasura in cancelarie, subliniind ca sustinerea examenului de Bacalaureat nu va fi afectata. Totodata, clasele de elevi vor fi supravegheate, cel mai probabil de catre ceilalti profesori. 


"Probabil ca cei care nu sunt in greva vor supraveghea.(...) Sunt vreo 27 de organizatii sindicale care au un procent intre 50% si 86% care ar urma sa intre in greva. Nu stiu ce asteapta. Chiar nu stiu ce se asteapta. (...) La nivel de federatie, greva generala se va desclansa in momentul cand vom avea acel procent de 50%, dar nu trebuie sa astepte unda verde de la Federatie. Asa se creeaza reactia in lant, intrand in greva", a spus liderul sindical. 

Profesorii sunt nemultumiti de pozitionarea salariatilor din invatamant in partea inferioara a grilei de salarizare, de neacordarea majorarii de 20% anuntata in programul de guvernare, lipsa din bugetul pe 2017 a sumelor necesare pentru plata sentintelor judecatoresti, neadoptarea de catre Parlament a initiativei legislative privind posibilitatea pensionarii cadrelor didactice cu trei ani inainte de implinirea varstei, fara diminuarea cuantumului pensiei, dar si de "modul de calcul abuziv al drepturilor salariale suplimentare pentru personalul din invatamant".

In judetul Arad, majoritatea profesorilor au optat pentru greva si boicotarea examenelor nationale desfasurate in aceasta perioada. Dintre cei peste 6.100 de angajati ai sistemului de invatamant din judet, 5.350 sunt membri ai Sindicatului Democratic din Invatamant (SDI), iar 80% au fost consultati, pana vineri seara, in cadrul unui referendum privind eventualitatea declansarii grevei.

"Majoritatea dintre cei care au raspuns, adica peste 70 la suta, au fost pentru declansarea grevei, care ar avea drept consecinta neincheierea situatiilor scolare la final de an si boicotarea examenelor nationale. Ceea ce cerem noi este respectarea programului de guvernare. Ni s-a promis o crestere salariala de 20 la suta de la 1 iulie 2017 si vouchere de vacanta, iar de la 1 ianuarie 2018, o cresetre de 30 la suta, dar acum ni se ofera doar 25 la suta de anul viitor. In plus, Legea salarizarii are o serie de inechitati intre categoriile de bugetari", a declarat, duminica, presedintele SDI Arad, Danut Ienesescu, potrivit News.ro.

Sindicatul va incheia referendumul luni dupa-amiaza, cand se va decide daca se declanseaza greva incepand de marti sau miercuri.

Si la Buzau, peste 90 la suta din cadrele didactice chetionate si-au dat acordul pentru declansarea grevei.

Potrivit liderului Sindicatului Invatamantului Preuniversitar Buzau, Ion Dobre, in urma referendumului declansat in randul membrilor de sindicat, majoritatea cadrelor didactice au fost de acord sa intre in greva de luni. Din cei 4.574 de membri de sindicat au fost consultati 3.900 de profesori dintre care 3.516 au fost de acord cu protestul.

"Diferenta de 674 de voturi sunt personal nedidactic care nu au fost consultati in toate unitatile scolare sau cadre didactice care nu s-au pronuntat pentru nicio varianta. Avand in vedere ca situatia prezentata de FSLI cu privire la stadiul referendumului la nivel national nu este in masura sa determine luarea unei decizii privind intreruperea activitati, Biroul Operativ al SIP Buzau a hotarat cu unanimitate de voturi, respectarea optiunii cadrelor didactice-membri ai sindicatului nostru-privind declansarea grevei generale incepand de luni, pe termen nelimitat", a precizat conducerea SIP Buzau.

In judetul Prahova, aproape 80 la suta dintre profesorii afiliati celui mai mare sindicat din invatamantul prahovean au semnat pentru declansarea grevei generale.

"Pana saptamana trecuta, joi, la ora 15.00, am avut termen pentru strangerea optiunilor din teritoriu, un termen foarte scurt. Am strans pana joi, la ora 15.00, semnaturi de la 79,6 la suta dintre membrii nostri de sindicat", declarat duminica pentru News.ro liderul Sindicatului "Scoala Prahovei", afiliat FSLI, Ionut Duta.

El a precizat ca, la momentul la care au fost stranse semnaturile, liderii de sindicat le-au explicat profesorilor ca un eventual conflict de munca va fi declansat doar in cazul n care la nivel national se vor aduna semnaturi de la 50 la suta plus unu dintre sindicalisti.

"Dupa ce am raportat joi seara la FSLI , FSLI a trimis un comunicat intern, catre noi si ne-a anuntat ca procentul (semnaturilor adunate - n.r.) este undeva intre 44 si 45 la suta. In aceasta situatie, la cererea unor sindicate din teritoriu a fost prelungit termenul, intrucat timpul a fost scurt si unele sindicate nu au primit raspunsul din toate unitatile de invatamant", a mai spus Duta.

Strangerea semnaturilor la nivel national s-a prelungit pana duminica.

Ionut Duta a mai declarat ca sindicalistii se asteapta ca Ministerul Educatiei sa atace in instanta legalitatea conflictului de munca, daca acesta va fi declansat, dar ca sindicalistii sunt pregatiti sa mearga in instanta cu listele de semnaturi.

"Urmatoarea problema pe care o avem este ca daca noi vom declara ca avem procentul realizat, sigur Ministerul Invatamantului va contesta la Inalta Curte legalitatea grevei. Suntem pregatiti si pentru acest lucru, FSLI va merge cu dovada ca avem procentul si cu tabelele fizice daca Inalta Curte va cere acest lucru", a mai spus Duta.

In judetul Prahova, sindicatul "Scoala Prahovei" afilat FSLI are aproximativ 8.000 de membri.

Si la Iasi peste jumatate dintre profesori au semnat pentru declansarea grevei generale, incepand de luni, insa protestul va fi initiat doar daca exista o decizie unitara la nivelul FSLI.

Liderul Uniunii Sindicatelor Libere din Invatamantul Preuniversitar (USLIP) Iasi, Laviniu Lacusta a declarat pentru News.ro ca peste 5.000 de profesori din cei 8.500 de dascali inscrisi in sindicat au optat pentru declansarea grevei generale in invatamant.

Camera Deputatilor a adoptat, miercuri, in calitate de for decizional, proiectul de Lege a salarizarii, cu 188 de voturi "pentru", 28 de voturi "impotriva" si 47 de abtineri.
Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

6791 vizualizari

 • -1 (15 voturi)    
  Si noi suntem nemultumiti (Luni, 12 iunie 2017, 8:44)

  CezarN [utilizator]

  ... de activitatea profesorilor.
  Numarul de analfabeti functionali este iintr-o crestere ingrijoratoare iar la testele Pisa :
  -------------
  Dintre tarile din Europa Centrala si de Sud-Est, Romania e intrecuta de Slovenia, Polonia, Cehia, Letonia, Ungaria, Lituania, Croatia, Slovacia si Bulgaria. In urma Romaniei se afla Moldova.
  -------------
  ACESTA AR TREBUI SA FIE SI CLASAMENTUL SALARIILOR.


  Despre ce mariri de salarii vorbim? Pe ce baze? Ce fac elevii profesorilor nostri cand termina scoala (zugravi, soferi, capsuni, bancomate, pesti, curve, etc) si ce fac elevii profesorilor germani cand terina scoala(mertane, bemveuri, medicamente,aparate foto, etc).
  In plus, netii sunt incatati sa respecte legea si isi platesc txele, pe cand romanii sunt invatati sa copieze, sa triseze si, deci, nu isi platesc taxele.

  Deci de unde, dragi profesori, de unde?
  • +5 (11 voturi)    
   sunt de vina profesorii pentru promovarea prostiei (Luni, 12 iunie 2017, 10:21)

   jackalphonse [utilizator] i-a raspuns lui CezarN

   in media?
   Sunt de vina elevii pentru prostia unor parinti care adapteaza cartile psihologilor, niciodata citite de acestia, dupa cum sunt prezentate/interpretate de o siliconata la un post TV?
   Sunt de vina profesorii pentru "etnobotanice"? dar pentru alcool, chiul si fumatul de la varste mici?
   Sa fim seriosi, profesorii nu au nicio forta de coercitie asupra elevilor. Nu au nicio forta nici macar asupra sistemului in care activeaza, totul avand un dirijor ales politic.
   • +2 (10 voturi)    
    De acord! Atunci de ce vreti bani? (Luni, 12 iunie 2017, 10:57)

    CezarN [utilizator] i-a raspuns lui jackalphonse

    Daca aia nu, ala nu, aialalta nu, atunci ce faceti voi? De ce vreti bani? De ce vreti bani mai multi? Doar pentru ca ati votat (majoritatea) cu PSD?

    Repet: care este argumentul vostru rational pentru o leafa mai mare? Ce ati fact voi mai mult, mai bine, mai frumos, mai productiv pentru a cere o marire de leafa?
    • +3 (5 voturi)    
     elevi buni, profesori buni (Luni, 12 iunie 2017, 12:47)

     Paul_ [utilizator] i-a raspuns lui CezarN

     Profesorii au dreptul sa ceara. Societatea (prin intermediul guvernului) ii plateste cu cat vrea.

     Se numeste negociere. Daca in privat salariile se negociaza, de ce nu au voie si profesorii sa negocieze?

     Se poate da o lege, ca de maine sa li se reduca salariile cu 50% pentru ca 50% dintre copii renunta la scoala.

     Problema este ca in ultimul timp aleg sa fie profesori, elevi care in liceu au fost mediocri. Si din elevi mediodri, nici o data nu vor rezulta profesori buni. De ce ar alege un absolvent bun de matematica sau informatica sa fie profesor cu 1800 de lei cat poate alege sa fie programator pe un salariu de 3-4 ori mai mare? Practic, in viata lui cel care alege sa fie profesor nu va castiga cat salariul de inceput a unui coleg care sa alege sa fie programator.

     Daca nu se intelege ca parintii concureaza multinationalele pentru oameni de calitate, atunci peste 10-15 ani o sa ne plangem de mila. Angajati pentru multinationale se mai pot importa, dar profesori mai greu.
     • +2 (6 voturi)    
      In privat se negociaza individual (Luni, 12 iunie 2017, 12:58)

      CezarN [utilizator] i-a raspuns lui Paul_

      In privat fiecare isi negociaza salariul individual, nu la pausal.
      Nu toti programatorii cu aceeasi vechime de la Bitdefender au acelasi salariu. Mai mult, pot fi programatori care au varsata de 30 de ani care au salariu ma mare decat unul de 50 de ani. La profesori este imposibil.

      La profesori, la stat, daca ii da unui absolvent sef de promotie 10.000 RON/luna sar de fund in sus toti exiratii cu 30 de ani vechime um ca ei merita prnn urmare 20.000 RON/luna.

      Spune-mi care punct din cererile sindicalistilor incurajeaza aducerea de absolveti foarte buni in invatamant, in afara de "vrem salarii mari pentru TOTI profesorii".
      • +2 (4 voturi)    
       corect (Luni, 12 iunie 2017, 13:37)

       Paul_ [utilizator] i-a raspuns lui CezarN

       Sunt de acord cu tine.

       Profesorii buni trebuie sa fie platiti mai bine decat ceilalti. De asemenea, ar trebui ca la anumite obiecte salariile sa fie mai mari decat la altele. Si daca s-ar merge pe cerere si oferta, salariile din mediul rural ar trebui sa fie mai mari decat cele din mediul urban.

       Din pacate este foarte dificil de implementat (eu nu stiu un sistem de invatamant in care sa existe asa ceva).
       Sistemele de invatamant care dau rezultate platesc foarte bine profesorii si le cer calitate, fara a face diferentiere.

       Singura solutie, ar fi ca banul sa urmeze elevul, iar scolile care au mai multi elevi sa ii poata plati pe profesori mai mult.

       Cat despre negociere intre sindicate si angajator tin sa va aduc aminte ca acum cateva luni sindicatul de la Dacia a negociat cresterea salariului cu un anumit procent pentru toti angajatii.
       • -1 (3 voturi)    
        Dacia, da (Luni, 12 iunie 2017, 14:29)

        CezarN [utilizator] i-a raspuns lui Paul_

        Insa noi vorbim de un mediu de munca in care toti au studii superioare.
        Oricum,chiar si asa, daca masinile de la Dacia ar avea calitatea elevilor liceelor noastre(statistic vorbind, cel putin 20-25% rebuturi), fabrica aia ar fi fost inchisa de mult iar muncitorii trimisi in somaj.
        De unde si nevoia ca anumite licee, unde procentul celor care iau bac-ul este sub 40%, sa spunem(ca sa nu amintim de licee unde NICIUN elev nu ia bac-ul), sa fie inchise iar profesorii trimisi in somaj. Ca sa nu spun decimati. :))
        • +2 (2 voturi)    
         realitatea (Luni, 12 iunie 2017, 15:14)

         Paul_ [utilizator] i-a raspuns lui CezarN

         Daca vrei sa scoti o masina buna, pana la urma o faci. Depinde numai de tine.

         In invatamant este putin mai complicat. Daca se doreste predarea unei programe putin mai dificile (cum se intampla la noi), atunci ai nevoie ca profesor de sustinerea familie.

         O solutie la situatia actuala este cea filandeza care au simplificat materia si nu a mai fost nevoie de teme pentru acasa.

         A doua solutie este cea aleasa de Singapore care a creat o programa A si o programa B. Fiecare copil este testat pentru A sau B si exista posibilitatea sa se treaca de la A la B sau de la B la A. Dar noi suntem prea mandri pentru a adopta aceasta solutie.
        • +3 (3 voturi)    
         cat despre liceele la care nu se ia BAC-ul.... (Luni, 12 iunie 2017, 15:20)

         Paul_ [utilizator] i-a raspuns lui CezarN

         Liceele la care nu se ia bacalaureatul sunt liceele tehnologice sau colegiile tehnice. Marea majoritatea a elevilor de la liceele teoretice si colegiile nationale promoveaza bacalaureatul.

         Toti absolventii acestor licee tehnologice termina cu un atestat (mecanic, electrician, contabil etc). Eu as fi mai suparat daca acesti elevi nu cunostintele si deprinderile practice pentru a fi mecanici sau electricieni, decat ca nu au luat bacalaureatul.
  • +4 (6 voturi)    
   si cei cu salarii de mii si zevci de mii de euro? (Luni, 12 iunie 2017, 11:24)

   Stefan534324 [utilizator] i-a raspuns lui CezarN

   aia merita? Ce realizari au acei bugetari cu salarii babane, comparativ cu profesorii?

   Sa se dea intai salarii mari la profesori, caci apoi vor veni si oameni calificati.
   • -1 (5 voturi)    
    Posibil (Luni, 12 iunie 2017, 12:14)

    CezarN [utilizator] i-a raspuns lui Stefan534324

    Comentariul tau recunoaste indirect ca acum sunt oameni mai putiin calificati in invatamant.

    Insa astia sunt sindicalisti, ei vor PENTRU EI salarii mi mari, nu pentru a se da ei la o parte si a face locu unor oameni mai calificati.

    In plus, spune-ne si noua care dintre cerintele sindicalistilor sunt de natura a diferentia munca profesorilor, de a-i separa, departaja pe cei cu rezultate de cei fara rezultate!

    Nu, ei vor salarii mari la pausal, iar singurul criteriu sa fie vechimea, gradul, etc,, lucruri care nu au legatura ca valoarea lor ca dascali.

    Sunt profesori de la ale caror ore elevii chiulesc cu predilectie si profesori la orele carora elevii vin cu drag. Se vede acest lucru in grila de salarizare?
 • +6 (6 voturi)    
  Foarte bine (Luni, 12 iunie 2017, 8:48)

  aniod [utilizator]

  Sa se plateasca datoriile legale din urma, in primul rand.
  Sa se respecte legea.
  Sa fie redata demnitatea meseriei.
  Suficienti "Tariceni si Basesti" in fruntea tarii. Au gasit bani pentru a plati pe cei legati de propriile interese, pentru profesori, nu.
 • +10 (12 voturi)    
  Au dreptate (Luni, 12 iunie 2017, 8:56)

  Celbland [utilizator]

  Legea salarizării este o păcăleală.

  Au dublat salariile parlamentarilor, le-au mărit pe ale primarilor, iar restul doar promisiuni fără acoperire.

  Legea salarizării este pentru anul 2022, adică peste 5 ani, iar până atunci se promite câte o creștere mică din când în când. Acum s-a amânat mărirea pentru 2018, apoi va fi amânată pentru 2019, că nu sunt bani, ș.a.m.d.

  Legea salarizării era necesară, dar făcută cu cap, de specialiști, după o analiză concretă, ținând cont de fiecare meserie, specializare, competență și aport social, dar și corelată cu măsuri clare de dezvoltare economică.

  Actuala lege se dovedește doar o promisiune goală, fără conținut.
  • +2 (6 voturi)    
   De ce ne trebuie "legea salarizarii" ? (Luni, 12 iunie 2017, 10:44)

   blec-bierd [utilizator] i-a raspuns lui Celbland

   De ce nu lasa piata libera sa isi faca treaba ? In mediul privat cum de nu exista asa o lege ? Fiecare isi negociaza salariul si gata
 • +10 (12 voturi)    
  Pai ce-ai facut ma Dragneo, ma? (Luni, 12 iunie 2017, 9:23)

  Ismail Paine de circ [utilizator]

  Pai ce-ai facut ma Dragneo, ma? Pentru ce te-au votat romanii? Sa promiteti si apoi sa spuneti "Pai nu avem bani ca am furat prea mult"?
 • -3 (13 voturi)    
  Comentariu sters de utilizator (Luni, 12 iunie 2017, 9:24)

  [anonim]

 • +5 (7 voturi)    
  ha ha (Luni, 12 iunie 2017, 9:27)

  Cata79 [utilizator]

  si-au pus in cap tot bugetarii :)))))

  pai le zici ca le salariile la toti trantorii, si apoi .ue,
  psd-ul o sa fie mancat chiar de prostii care l-au votat
 • -2 (8 voturi)    
  De ce??? (Luni, 12 iunie 2017, 9:32)

  jackalphonse [utilizator]

  La sanatate si educatie creste cum oricum n ar fi crescut pe alte guvernari.
 • +2 (14 voturi)    
  Comentariu sters de utilizator (Luni, 12 iunie 2017, 9:33)

  [anonim]

 • +1 (15 voturi)    
  Daa.. (Luni, 12 iunie 2017, 9:55)

  CezarN [utilizator]

  Dupa ce ca nu isi invata elevii mai nimic util cat timp sunt la scoala, acuma le mai si arata ca singurul mod de a castiga o maire de leafa nu este munca si productivitatea ei, ci santajul

  Daca nu au patru luni de vacanta, cum afirma sindicalistii, de ce nu fac onor profesorii greva din August si pana in Septembrie?
  • +1 (3 voturi)    
   sunteti sigur??? (Luni, 12 iunie 2017, 13:45)

   Paul_ [utilizator] i-a raspuns lui CezarN

   Un profesor preda aceeasi lectie pentru toti elevii. Atat pentru cel care ia bacalaureatul cat si pentru cel care nu ia bacalaureatul.

   Daca predai o lectie, dai o tema si jumatate din clasa vine cu tema nefacuta, atunci poate ca vina este in alta parte. Poate ar trebui intrebati si parintii elevilor de ce nu si-au scris copiii lor tema.

   Din experienta mea cu absolventii de liceu, cei care si-au vazut de treaba au ajuns sa castige peste 1000 de euro/luna dupa 1-2 de experienta.
   • +2 (6 voturi)    
    Da, sunt sigur ca asta nu greva, ci SANTAJ (Luni, 12 iunie 2017, 14:36)

    CezarN [utilizator] i-a raspuns lui Paul_

    OK, atunci de ce ajung astia sa dea bacalaureatul? De ce nu sunt lasati REPETENTI?
    clasele a XI-a si a XII-a nu mai sunt obligatorii, sa ramana repetenti toti cei care nu invata, care-i problema?

    Pentru asta sa faca greva profesorii, pentru a fi protejati de ingerintele inspectoratului, directorului sau de amenintarile pariintilor tupeisti. Ii voi sustine 1000%. Pentru asta sa sara in sus liderii de sindicat, nu pentru a angaja sindicatele in lupte politice.

    Mai putin cand profesorul insusi este incompetent si se poate usor demonstra asta si atunci, de frica, ii trece pe toti.
    • 0 (2 voturi)    
     ???? (Luni, 12 iunie 2017, 15:33)

     Paul_ [utilizator] i-a raspuns lui CezarN

     Tatal meu a incercat asa ceva si a ajuns sa fie injurat pe ulita satului in care s-a nascut. Nu mai zic ca a avea lunar inspectii de la ISJ si de la scoala. Deoarece este profesor in satul natal era si mai dificil.

     Si le cerea elevilor din clasa a V-a sa stie tabla inmultirii si sa faca adunari si scaderi pentru numere zecimale.

     Daca nu ai sustinerea familiei, poti sa te dai peste cap si nu iese nimic. Daca tu le dai tema si ei se duc acasa si li se spune "Lasa draga ce atata carte", nu prea ai ce sa faci ca profesor.
     • +3 (3 voturi)    
      Aha !! (Luni, 12 iunie 2017, 16:43)

      CezarN [utilizator] i-a raspuns lui Paul_

      Deci am aflat care-i buba - MENTALITATEA -, nu neaparat ca nu preda Einstein fizica sau Gauss matematica.
      Si SINDICATELE ce fac? Ce sprijin a primit tatal tau si alti profesori ca el de la sindicat (altul decat recomandarea de a vota PSD :) )?

      Am auzit vreodata de vreo greva impotriva ingerintelor politice sau hartuielilor administrative la adresa profesorilor care vor sa fie profesori adevarati?

      Dar am auzit macar de o coalizare a acestor profesori, nu intr-un sindicat, dar macar intr-o asociatie cu caracter profesional care sa promoveze bune practici si sa denunte abuzurile inspectorilor, directorilor sau parintilor asupra profesorilor?

      Iar daca MENTALITATEA este problema, in mod evident nu SALARIILE mari sunt solutia.
      • 0 (2 voturi)    
       si nici nu o sa auziti (Luni, 12 iunie 2017, 17:38)

       Paul_ [utilizator] i-a raspuns lui CezarN

       Si nici nu o sa auziti.

       In primul rand profesorii sunt si ei niste angajati ca toti ceilalti. Daca angajatorul iti spune ceva pana la urma faci.

       In al doilea rand au tendinta sa protesteze profesorii buni. Nu inseamna ca cei care nu protesteaza nu sunt buni; pur si simplu nu au chef sa se certe cu conducerea si cu parintii.

       Cum numarul absolventilor buni care aleg sa fie profesori este in scadere (de ce nu ai alege o slujba de 3-4 ori mai bine platita la o multinationala?) atunci si numarul profesorilor dispusi sa lase repetenti va scadea.
 • +5 (11 voturi)    
  greva la vot (Luni, 12 iunie 2017, 10:15)

  Dodel540 [utilizator]

  Mai bine faceau greva in ziua votului si stateau acasa decat sa voteze cu 2 maini psd-ul...
  Acum este tarziu
 • +4 (16 voturi)    
  ! (Luni, 12 iunie 2017, 10:48)

  tudorr [utilizator]

  Ce greva nesimtitilor? Cand l-ati facut imparat pe dragnea nu v-a durut mana in secunda aia? Luati cu paine!!!
 • +6 (6 voturi)    
  Sindicalistii (Luni, 12 iunie 2017, 11:27)

  Kindred [utilizator]

  Sindicalistii, PSD-isti ca intotdeauna, pe vremea tehnocratilor erau foarte inflacarati, acum nu au chef de greve
 • +3 (3 voturi)    
  N-are cum sa fie greva (Luni, 12 iunie 2017, 12:19)

  FlorinG [utilizator]

  Greva se facea doar pe vremea sarmanului Boc, grevele fiind armele de lupta politica ale PSD, cei mai multi dintre liderii sindicali fiind teleghidati de conducerea "social-democrata".
 • 0 (0 voturi)    
  Comment sters de user (Luni, 12 iunie 2017, 18:53)

  Elfu [anonim]

  • 0 (0 voturi)    
   ! (Marţi, 13 iunie 2017, 11:44)

   tudorr [utilizator] i-a raspuns lui Elfu

   Da, au "incercat" sa schimbe ceva in sistem cand au votat cu antena 3!


Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by