Intalnirea presedintelui Klaus Iohannis cu omologul sau american, Donald Trump, in Biroul Oval, a reprezentat punctul culminant al vizitei sefului statului roman in SUA si va fi urmata de actiuni practice, a declarat, pentru Agerpres, ambasadorul George Maior.

''Cel mai mare avantaj este faptul ca avem in primele luni de mandat ale unei noi administratii americane o comunicare directa pe toata gama de interese vitale ale statului roman in relatia cu SUA - interese militare, strategice, economice, interese pe linie de apropiere a celor doua societati. O vizita istorica. (...) Diplomatia romana merita felicitata. Se lucreaza la aceasta vizita inca din perioada de tranzitie. S-a lucrat intens si inteligent, pe multiple planuri'', a spus Maior.

El a explicat ca evenimentele care au precedat intalnirea lui Iohannis cu Trump au fost, de asemenea, importante - intrevederea cu directorul CIA, dezbaterea organizata de Heritage Foundation, intalnirea ''in premiera'' cu secretarul de stat american Rex Tillerson, unul dintre cei mai influenti membri ai actualei administratii'', dar si cea cu comunitatea de romani din SUA.