Ambasadorul Romaniei in Statele Unite ale Americii, George Maior, spune ca vizita presedintelui Klaus Iohannis in SUA nu are nicio legatura cu audierea sa la Comisia parlamentara de ancheta privind alegerile prezidentiale din 2009, adaugand ca ''este firesc sa te prezinti in fata Parlamentului''.

''Nu are nicio legatura aspectul intern care ma priveste cu aceasta vizita (n.r. - a presedintelui Klaus Iohannis in SUA) si cu calitatea diplomatiei exercitata aici. Este un lucru firesc sa te prezinti in fata Parlamentului, nimeni nu are de ascuns ceva sau vreo inhibitie din acest punct de vedere. Chiar astept cu placere aceste audieri'', a declarat, pentru Agerpres, George Maior.

Diplomatul este asteptat saptamana viitoare la audieri in Comisia parlamentara de ancheta privind alegerile prezidentiale din 2009.

In 23 mai, presedintele Comisiei, Mihai Fifor, a anuntat ca fostul sef al SRI George Maior va fi invitat pe 6 iunie la Comisia parlamentara de ancheta privind alegerile prezidentiale din 2009.

Cateva zile mai tarziu, Fifor preciza ca a primit o scrisoare din partea ambasadorului Maior in care spunea ca nu putea veni in tara inainte de 12 iunie.