Trei pasageri au fost arestati sambata seara in Koln dupa ce zborul lor easyJet de pe ruta Ljubljana-Londra a facut o oprire neprogramata acolo, transmite Reuters.

Incident pe aeroportul din KolnFoto: Captura YouTube

UPDATE 13.26Nu au fost gasiti explozibili in avion sau in bagajele celor trei barbati, informeaza Reuters. Acestia, cetateni britanici, avand 31,38 si 48 de ani, sunt inca audiati de autoritatile germane.

Ziarul Bild scrie ca sunt angajati ai unei companii londoneze si se intorceau dupa o calatorie de afaceri.

UPDATE 12.27"Investigatiile continua in privinta suspiciunii de pregatire a unei infractiuni violente grave care ar fi putut pune in pericol statul", potrivit politiei germane.

Avionul a aterizat in Koln dupa ce unii pasageri au raportat ca cei trei barbati vorbeau despre “subiecte teroriste”, potrivit unui comunicat al politiei din Koln.

Ziarul Bild scrie ca pilotul a decis sa aterizeze dupa ce unii pasageri au spus personalului aeronavei ca i-au auzit pe cei trei folosind cuvinte precum “bomba” si “explozivi”.

Politia a verificat aeronava si i-a audiat pe cei care fusesera la bord dupa ce toti cei 151 de pasageri au fost evacuati din Airbusul 319 pe toboganele de urgenta, a informat aeroportul.

Politia federala a confiscat un rucsac ce apartinea unui dintre cei trei barbati si l-a distrus intr-o explozie controlata in afara avionului.

Sase zboruri au fost redirectionate spre alte aeroporturi din cauza investigatiei politiei.

Sambata noapte cei trei barbati erau inca interogati de autoritati.