Presedintele Donald Trump a multumit Romaniei pentru faptul ca a participat activ la coalitia impotriva terorismului si a salutat eforturile depuse de Romania pentru cresterea finantarii Apararii.

"Fac apel catre toate natiunile sa nu mai sustina terorismul si sa nu ii mai sustina pe oameni sa ucida alti oameni, trebuie oprita finantarea terorismului, trebuie sa oprim crimele", a spus presedintele Statelor Unite in conferinta de presa comuna cu Klaus Iohannis.

El a multumit poporului roman pentru lupta impotriva terorismului, spunand ca Romania a facut foarte multe in aceasta privinta.

"Multumesc poporului roman pentru contributia la apararea comuna si pentru lupta impotriva amenintarii malefice a terorismului. A trecut prin mari dificultati si a facut un drum lung si a facut multe. Romania a fost un membru valoros al coalitiei impotriva ISIS si este al patrulea contributor cu trupe in Afganistan. 23 dintre cetatenii vostri au platit pretul suprem si America le onoreaza sacrificiul", a spus presedintele SUA, potrivit news.ro.

Totodata, Donald Trump a salutat cresterea fondurilor alocate Apararii de catre Romania. "Ii recunosc presedintelui Iohannis capacitatea de conducere pentru angajarea Romaniei catre cresterea cheltuielilor de aparare de la 1,4% la peste 2% din PIB. Sper ca si alte tari NATO sa urmeze Romania in respectarea obligatiilor si plata partii cuvenite pentru aparare. Datorita actiunilor noastre, banii vin catre NATO. Alte tari incep sa realizeze ca trebuie sa plateasca si fac asta", a apreciat Trump.

"Astept sa ne consolidam alianta cu tara dumneavoastra si legaturile cu poporul dumneavoastra. Relatiile au fost bune, dar acum sunt mai puternice ca niciodata", a mai spus Trump.