Trei tineri romani si o tanara din Columbia au incercat sa ajunga in Bulgaria, fara sa efectueze controlul de frontiera din Vama Veche, informeaza Politia de Frontiera. Soferul roman, un tanar constantean, conducea sub influenta alcoolului si avea permisul de conducere suspendat.

Punctul de frontiera din Vama VecheFoto: Politia de Frontiera

Joi, in jurul orei 17.30, in Punctul de Trecere a Frontierei Vama Veche s-a prezentat pe sensul de iesire din tara, pentru efectuarea formalitatilor de frontiera, o persoana de sex masculin care conducea un autoturism marca Peugeot, inmatriculat in Romania. In autoturism, impreuna cu soferul, mai calatoreau trei pasageri.

In momentul in care politistii de frontiera i-au solicitat documentele pentru efectuarea controlului de frontiera, soferul a pornit masina si a trecut pe langa toneta de control, fara a prezenta documentele, continuandu-si deplasarea spre teritoriul Bulgariei.

Imediat, un echipaj mixt format din politisti de frontiera romani si bulgari a pornit la urmarirea autovehiculului, oprindu-l la 400 metri pe teritoriul Bulgariei.

Autovehiculul impreuna cu soferul si pasagerii au fost dusi in Punctul de Trecere a Frontierei Vama Veche pentru clarificarea situatiei.

In urma controlului documentelor, politistii de frontiera au constat ca soferul este cetateanul roman P.A., in varsta de 22 de ani, domiciliat in municipiul Constanta. De asemenea, pasagerii din autoturism erau doi tineri cetateni romani, in varsta de 22 si 26 ani si o tanara din Columbia, in varsta de 26 ani.

Deoarece soferul mirosea a alcool, politistii de frontiera au solicitat sprijinul unui echipaj de politie din cadrul Serviciului Rutier Constanta, pentru a efectua testarea cu aparatul etilotest, care a indicat o alcoolemie de 0,35 mg/l.

De asemenea, s-a mai stabilit ca soferul avea permisul de conducere retinut pentru savarsirea infractiunii de conducere a unui autoturism sub influenta bauturilor alcoolice.

Tanarul a declarat ca trecuse frontiera fara efectuarea formalitatilor deoarece intelesese gresit semnul facut de un politist de frontiera bulgar, crezand ca isi poate continua deplasarea.

In cauza, politistii de frontiera au intocmit lucrare penala sub aspectul savarsirii infractiunilor de iesirea din tara prin trecerea frauduloasa a frontierei de stat si conducerea pe drumurile publice a unui vehicul de catre o persoana al carei drept de a conduce i-a fost suspendat sau care nu are dreptul de a conduce autovehicule in Romania, mai afirma Politia de Frontiera.