"Romania e plasata intr-o zona sensibila a lumii, unde agresiunea Rusiei continua sa fie o problema. SUA se bazeaza pe aliatii nostri din estul Europei, contam pe Romania si vom fi acolo sa va sustinem", a declarat joi Devin Nunes, seful Comisiei pentru Intelligence din Camera Reprezentantilor, cu ocazia decorarii de catre presedintele Iohannis.

Devin Nunes si Klaus IohannisFoto: Presidency.ro

"E o mare onoare pe care ne-o faceti, nu se intampla foarte des ca membrii Congresului sa fie recunoscuti de un sef de stat. Faptul ca v-ati facut timp sa veniti aici sa va aratati pretuirea fata de membrii legislativului este de apreciat", a mai spus Nunes, adaugand ca "sunteti reprezentat foarte bine de ambasador si suntem incantati ca ati adus aici si ceilalti membri ai echipei".

Devin Nunes este unul dintre fidelii lui Donald Trump. Membru al echipei de tranzitie a acestuia, Nunes l-a aparat constant pe Trump in fata acuzatiilor ca membri ai echipei sale ar fi avut legaturi cu Rusia. Mai mult, Nunes a facut publice informatii conform carora comunicatiilor unor membri ai echipei Trump au fost interceptate accidental de serviciile americane de informatii.

Iohannis a decorat joi la Capitoliu cinci congresmeni americani pentru contributia la intarirea parteneriatului strategic dintre cele doua tari: Mike Turner (co-presedinte al grupului de prietenie cu Romania) si alti trei membri ai grupului (Mike Rogers, Jackie Walorski si Robert Aderholt), precum si Devin Nunes, presedintele Comisiei permanente speciale pentru intelligence din Camera Reprezentantilor.