Dan Voiculescu s-a transfomat la Rahova intr-un detinut model, tine conferinte si matura curtea inchisorii, dar oficialii penitenciarului spun ca acesta nu s-a indreptat indeajuns in puscarie pentru a putea fi eliberat conditionat, scrieAdevarul.

Dan VoiculescuFoto: danvoiculescu.net

De aceea, Voiculescu a ales sa se adreseze instantei pentru a ajunge mai deveme acasa.

"Scopul pedepsei in cazul lui Dan Voiculescu, condamnat la 10 ani cu executare pentru spalare de bani, nu a fost atins", este concluzia Comisiei de liberari conditionate de la Penitenciarul Rahova. De aceea, membrii Comisiei au decis, pe 23 mai 2017, amanarea liberararii conditionate a mogulului pana la data de 23 octombrie 2017.

Potrivit unor surse judiciare citate de Adevarul, Comisia a atras atentia ca Voiculescu (70 de ani) a executat efectiv o perioada foarte mica din pedeapsa, de 1.021 de zile, din condamnarea totala de 3.653 de zile. Concret, el nu a executat o treime din pedeapsa de 10 ani. Pentru a executa fractia necesara, Voiculescu ar trebui sa execute 1.217 de zile de pedeapsa, executate efectiv la care se adauga zile castigate ca urmare a muncii depuse in penitenciar.

Oficialii de la Rahova au aratat ca liberarea conditionata este o vocatie, nu un drept, iar oportunitatea liberarii, privita prin prisma atingerii scopului pedepsei, ramane la aprecierea Comisiei.