CFR Calatori va restitui banii unor pasageri care au cumparat duminica bilete cu rezervare de loc la un tren regio pe ruta Brasov - Bucuresti Nord, intr-un vagon care nu a existat in componenta garniturii si au calatorit in picioare, insa trebuie sa depuna o cerere in acest sens insotita de biletul achizitionat, a declarat pentru News.ro purtatorul de cuvant al companiei, Alina Predescu.

Trenul Regio 3012 a plecat duminica din Brasov la ora 18.15 cu doua vagoane, desi circa 30 de persoane au cumparat bilete cu rezervare de loc la vagonul 3 al garniturii.

Pasagerii au constatat ca vagonul la care au bilete nu exista si au fost nevoiti sa calatoreasca in picioare, in spatiile dintre vagoane si pe scari pana la destinatie, in Gara de Nord din Bucuresti, unde trenul a ajuns putin dupa ora 22.00.

Calatorii au cerut banii inapoi pe bilete, odata ajunsi in Gara de Nord, la ghiseul de relatii cu publicul, potrivit Digi24.

"S-a dispus dosar de cercetare si cei care au gresit vor fi sanctionati. Se va restitui contravalorea biletelor celor care au avut bilete cu loc la acel tren. Ne cerem scuze pentru situatia creata", a declarat Predescu pentru News.ro.

Ea a precizat ca pasagerii afectati trebuie sa depuna o cerere la ghiseul de relatii cu publicul din Gara de Nord, la care sa ataseze biletul de calatorie.

Predescu spune ca o astfel de eroare poate surveni pe fondul traficului crescut din aceasta perioada, cu ocazia minivacantei de Rusalii, cand compania incearca sa dimensioneze trenurile cele mai solicitate, dar persoanele care au gresit vor fi sanctionate.