Printul Charles al Marii Britanii a ajuns, sambata, la Teius, in judetul Alba, unde a fost asteptat de cateva zeci de persoane in curtea unei biserici greco-catolice vechi, care este ctitorita de stramosi ai Reginei Elisabeta a II-a, scrie News.ro. Printul de Walles a ajuns cu un elicopter, care a aterizat pe stadionul din Teius, gazonul fiind tuns special pentru acest eveniment.

Printul Charles in RomaniaFoto: Agerpres

Primarul din Teius a declarat pentru News.ro ca este vorba despre o vizita exclusiv privata, intermediata de catre Fundatia Ioan Ratiu.

"Stramosii familiei Ratiu, care sunt intr-o relatie de sange cu Casa Regala a Marii Britanii, sunt ingropati aici, in Biserica Greco-Catolica din Teius. Cel care a fost capitan in oastea lui Mihai Viteazul isi odihneste somnul aici impreuna cu sotia sa, fiind ctitorii acestei biserici", a declarat Mirel Halalai, primarul din Teius.

Printul Charles a primit, luni, intr-un cadru restrans, titlul de Doctor Honoris Causa al Universitatii Babes-Bolyai din Cluj, in semn de recunoastere fata de contributia acestuia la valorificarea patrimoniului cultural romanesc, dar si a intaririi relatiilor dintre Romania si Regatul Unit al Marii Britanii si Irlandei de Nord.