O persoana a decedat, iar o alta este data disparuta in urma unei viituri care s-a produs, miercuri seara, pe paraul Rachitis din comuna Ghimes-Faget, a declarat, joi dimineata, pentru Agerpres, ofiterul de relatii publice al Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta (ISU), Ionut Hancu.

Potrivit acestuia, cele doua persoane au fost luate de viitura, corpul neinsufletit al uneia dintre ele, o femeie de 63 de ani, fiind descoperit in raul Trotus.

"In urma cautarilor, la ora 5,00 dimineata, a fost gasita femeia in varsta de 63 de ani, undeva in aval pe raul Trotus. Cautarile continua pentru a gasi si cealalta persoana. Este vorba de un barbat de aproximativ 73 de ani", a afirmat Hancu.

Misiunea de cautare a victimelor s-a desfasurat pe tot parcursul noptii de miercuri spre joi, la ea participand peste 50 de angajati ai ISU, dar si jandarmi si politisti.

Viitura de pe paraul Rachitis a avut loc ca urmare a unei ploi puternice. Cele doua persoane, sot si sotie, ar fi fost luati de ape in timp ce treceau cu o caruta paraul din localitate.

Localnicii au alertat autoritatile dupa ce au gasit caruta rupta in albia paraului si calul mort in aval de locul disparitiei.