Ministrul Educatiei, Pavel Nastase, a instituit masura exceptionala a monitorizarii speciale timp de 16 luni la Universitatea Constantin Brancusi din Targu Jiu, potrivit unui ordin publicat in Monitorul Oficial. Monitorizarea, care inseamna practic cenzurarea de catre minister a deciziilor interne din universitate, a venit ca urmare a scandalului prin care seful Senatului universitatii, Adrian Gorun, a incercat sa o demita pe rectorul Luminita Popescu.

Universitatea din Targu Jiu trebuie ca, pana la 30 septembrie 2018, sa rezolve toate problemele ridicate de controlul ministerului in aceasta primavara. Ele se refera la managementul institutiei, auditarea economica a universitatii, profesionalismul profesorilor etc.

Ordinul de ministru arata ca, daca Universitatea Brancusi nu va lua masurile cerute, vor fi interzise admiterea la facultatile sale si examenele de absolvire.

Reamintim ca in aceasta primavara Universitatea Constantin Brancusi a fost afectata de un scandal major: presedintele Senatului Universitatii, Adrian Gorun, a demis-o pe Luminita Popescu, rectorul universitatii. Luminita Popescu a declarat la acel moment ca Adrian Gorun ar fi vrut sa se razbune pentru ca nu a reusit sa-l impuna pe fiul sau in functia de prorector. In replica la controlul de la minister, Adrian Gorun a declarat ca raportul a fost realizat de "analfabeti".