Un adolescent de 14 ani, dar si un tanar de 23 de ani au fost raniti, duminica, in urma unui accident produs intr-o zona greu accesibila cuprinsa intre Sangeorz Bai si Parva. Adolescentul este in stare grava si a fost preluat de catre un elicopter SMURD, in timp ce pentru cealalta victima se cauta solutii de recuperare din zona accidentului, transmite News.ro.

Purtatorul de cuvant al Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta (ISU) Bistrita-Nasaud, plt.maj. Marius Rus, a declarat, duminica, pentru News.ro, ca un accident s-a produs intr-o zona greu accesibila cuprinsa intre Sangeorz Bai si Parva, fiind ranite daua persoane - un adolescent de 14 ani si un barbat de 23 de ani.

"O masina de teren este implicata in accident, dar, din cauza lipsei semnalului, nu stim daca a cazut in prapastie sau exact ce s-a intamplat. Cert este ca un adolescent de 14 ani a fost gasit in stare grava, cod rosu, policontuzionat, cu traumatism cranian si multiple fracturi. S-a cerut interventia elicopterului, care l-a preluat de la locul accidentului", a declarat Marius Rus.

Potrivit acestuia, cea de-a doua victima a suferit leziuni care nu-i pun viata in pericol si se cauta solutii pentru evacuarea din zona accidentului.

¬Este o zona greu accesibila, ultimii trei kilometri pana la locul accidentului fiind parcursi pe jos¬, a mai declarat oficialul ISU Bistrita-Nasaud.

La operatiunea de salvare participa SMURD, o ambulanta a Serviciului Judetean de Ambulanta, echipaje ale Salvamont si jandarmii montani Rodna.