Patru persoane au fost ranite usor, duminica, in timp ce se aflau in doua telecabine, una care urca si alta care cobora, pe traseul Balea Cascada - Balea Lac, a declarat pentru Agerpres, presedintele Consiliului Judetean (CJ) Sibiu, Daniela Cimpean.

"Sunt raniti si jos, la Balea Cascada si sus, la Balea Lac. Stiu ca este vorba de raniti usor. Una dintre victime se pare ca va fi adusa cu targa de sus, de la Balea Lac, de catre salvamontisti, pana unde ii poate prelua ambulanta. S-a intamplat in telecabina care a urcat la Balea Lac si in cea care a coborat la Balea Cascada", a precizat Cimpean.

La ranitii de jos, de la baza Masivului Fagaras, ambulantele deja au ajuns. Potrivit autoritatilor, medicii nu au cum sa ajunga la peste 2.000 de metri in Muntii Fagaras, la cei raniti din telecabina de la Balea Lac, decat cu elicopterul sau ii pot trata daca sunt adusi de salvamontisti cu targa. Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta (ISU) Sibiu a anuntat ca este vorba de patru raniti usor, printre care un copil de patru ani, care a suferit o fractura de piramida nazala, doua femei cu dureri la picioare si spate si un barbat cu fractura la picior.

In una dintre telecabine se aflau 15 persoane.

Din primele informatii oficiale, se pare ca cele doua telecabine nu au putut opri la timp, iar pasagerii s-au lovit de peretii telecabinelor, cand au ajuns la finalul curselor.

La locul accidentului s-a deplasat si seful ISU Sibiu, Cosmin Balcu.

Telecabina de la Balea este singurul mijloc de transport care face legatura in aceasta perioada, pe cablu, pe o distanta de 3.700 de metri, intre Balea Cascada si Balea Lac, in Muntii Fagaras, pana la peste 2.000 de metri altitudine. Deocamdata Transfagarasanul este inchis, nefiind deszapezit.