Ministrul Sanatatii, Florian Bodog, a afirmat, vineri, la Craiova, ca vaccinarea este singurul mod prin care poate fi prevenita rujeola si a precizat ca directiile de sanatate publica vor primi insa 300.000 de doze de vaccin ROR, pe langa cele 110.000 deja distribuite de minister, potrivit news.ro.

Florian BodogFoto: senat.ro

Florian Bodog spune ca in tara are loc o campanie de informare a parintilor privind imunizarea copiilor, mentionand ca Legea vaccinarii va intra in dezbatere in Parlament.

"Vaccinarea este singurul mod prin care se poate preveni boala. In tara se desfasoara o campanie de informare. Legea vaccinarii va intra in dezbaterea Parlamentului. Sunt foarte multi parinti care isi manifesta ingrijorarea cu privire la faptul ca in colectivitatile in care merg copii lor ar putea aparea copii nevaccinati, care sa puna in pericol viata si sanatatea copiilor lor", a declarat Florian Bodog.

Bodog a mai spus ca directiile de sanatate publica din tara vor primi inca 300.000 de doze de vaccin ROR, pe langa cele 110.000 deja distribuite de minister.

Florian Bodog a mai afirmat ca pentru vaccinul hexavalent MS a reluat procedurile, din cauza licitatiei organizate de fostul ministru.

"Pentru hexavalent eu am mostenit o procedura de licitatie care nu a primit viza de control financiar preventiv si atunci a trebuit sa fac o alta procedura si am facut una de urgenta. Insa vreau sa precizez ca la procedura de urgenta prin care s-a achizitionat vaccinul hexavalent am mentinut acelasi pret care s-a obtinut in licitatie, nu s-a modificat cu absolut niciun leu pretul platit de minister pentru acest vaccin. In aceasta perioada, cumparam vaccin hexavalent mai mult pentru ca nu exista pana la momentul acesta firme producatoare care sa livreze vaccin pentru hepatita B si atunci s-a modificat schema si se vaccineaza cu hexavalent", a mai spus Florian Bodog.

O fetita in varsta de patru luni a murit, joi, la Spitalul Judetean de Urgenta Craiova, din cauza rujeolei, bebelusul contractand boala de la mama.