Presedintele Klaus Iohannis a purtat, joi, la Bruxelles, scurte discutii cu noul presedinte al SUA, Donald Trump, si cu noul presedinte al Frantei, Emmanuel Macron, afirmand ca le-a urat acestora bun venit in cadrul NATO si i-a asigurat de tot sprijinul sau si al Romaniei, potrivit news.ro.

"Din punct de vedere politic, reuniunea de azi a fost prima intalnire la nivel inalt a Aliantei la care a participat noul presedinte al SUA si noul presedinte al Frantei. Le-am adresat un bun venit calduros la NATO si i-am asigurat de tot sprijinul meu si am Romaniei, care are parteneriate strategice solide cu ambele tari", a spus presedintele Iohannis, la finalul reuniunii.

Seful statului a subliniat ca, la finalul intalnirii, se poate spune ca Alianta ramane aceeasi organizatie relevanta, puternica si, mai ales, unita.

"Am salutat la reuniune reiterarea ferma de catre presedintele Trump a angajamentelui SUA pentru Alianta, pentru apararea colectiva si pentru consolidarea Flancului estic, inclusiv prin foarte recente propunere de crestere a finantarii initiativei de reasigurare europeana pentru 2018, de la 3,4 miliarde, cat a fost pana acum, la 4,8 miliarde de dolari", a adaugat Iohannis.

Presedintele a purtat scurte discutii cu presedintele SUA, Donald Trump, si cu presedintele Frantei, Emmanuel Macron, la sosirea la reuniunea NATO.

In cadrul mini-summitului, Iohannis a avut si o intalnire bilaterala cu presedintele Poloniei, Andrzej Duda.